Workshop 'Beschermjassen' (0,5 PE)

Organisator: 
zwolle
Locatie: zwolle
(Start)datum: 
16 mei 2018

Over de workshop:

Beschermjassen: wat is dat eigenlijk? Wat wordt er mee bedoeld? Kun je er wat mee in je werk als supervisor of coach? 'Beschermjassen' kun je lezen als werkwoord. In dat geval zeg je dat je als begeleider je cliënt, supervisant, coachee of het team beschermjast.  'Beschermjassen' is ook op te vatten als zelfstandig naamwoord. Dan bedoelen we met 'beschermjassen' de familie, het eten, het landschap van vroeger, de tradities en geuren van toen. 'Beschermjassen' helpen om veiligheid en verbinding te realiseren voor personen en groepen, die zich in een overgangssituatie bevinden. De ruimte tussen jou en de 'vreemde ander' noemen we de transculturele ruimte. In deze ruimte zijn interculturele competenties van groot belang om veiligheid te creëren. Alleen dan is een open dialoog mogelijk. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met het gedachtengoed van beschermjassen. En aan de hand van oefeningen wordt je enigszins wegwijs gemaakt in het intercultureel competentiemodel. Daarvoor is het van belang kennis te hebben van je eigen culturele en historische bagage. Wat heb je in je leven meegenomen aan opvattingen, gewoonten en gebruiken? In je familie vind je de kracht, wijsheid en vaardigheden, die je helpen vorm te geven aan ruimte voor diversiteit. 

Wie zich inschrijft voor de workshop wordt gevraagd om ter voorbereiding een 'beschermjas' mee te nemen: een voorwerp, een tekst, bepaald voedsel, etc. Iets uit je familie en/of verleden waar je steun aan ontleent.

Datum: woensdag 16 mei 2018. Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Over de begeleider:

Floorke Jutstra is maatschappelijk werker en trainer 'beschermjassen'. Zij heeft 13 jaar in de gedwongen jeugdzorg gewerkt. Daar is ze in aanraking gekomen met 'Beschermassen'. Zij heeft diverse trainingen gevolgd bij Kitlyn Tjin a Djie, grondlegger van 'Beschermjassen'. Vanaf haar eerste kennismaking met Kitlyn en met beschermjassen is zij gepassioneerd geraakt. 'Beschermjassen' is onderdeel geworden van haar werk en dagelijks leven. Momenteel is Floorke werkzaam als casemanager bij Slachtofferhulp Nederland en begeleidt zij nabestaanden van levensdelicten. 

 

 

Locatie

Multifunctioneel Centrum De Bolder (zaal De Zeehond)
Dobbe 29
8032 JW zwolle
(Start)datum: 
16 mei 2018
De Bolder ligt vlakbij de A28, afslag zwolle-Noord. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid. Ook met openbaar vervoer is De Bolder goed bereikbaar. Bus 4 richting Aa-landen stopt vlakbij. Telefoonnummer locatie: 038 453 9867