LVSC

De Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching is met ruim 2100 leden dé beroepsvereniging voor Coaches, Supervisoren en andere professioneel begeleiders. Wat zij gemeen hebben? Door het stimuleren van het  "Leren leren" bij werknemers, binnen teams en in organisaties bevorderen zij de duurzame inzetbaarheid. Onze professioneel begeleiders richten zich op het op gang brengen en houden van effectieve leerprocessen. Bij LVSC vindt u meer dan 350 Registercoaches en 1550 geregistreerde Supervisoren. Vind een Coach of Supervisor via de knop 'Zoek een begeleider'.

Geslaagd LVSC College en ALV
Op donderdag 12 april gaf Judith Semeijn een werkcollege aan ruim 80 aanwezige deelnemers. Enthousiast werd groepsgewijs nagedacht over het thema duuzame inzetbaarheid.

Thema LVSC Congres bekend!
Op woensdag 14 november 2018 organiseert LVSC haar tweejaarlijkse congres met als thema: Cross-over - Beweging in maatschappijbewust begeleiden. We zijn tijdens dit congres te gast bij Hogeschool Windesheim te Zwolle. We werken hard aan een interactief en ervaringsgericht programma. Lees meer over het thema. Save the date!

Wat te doen met wet AVG?

Per 25 mei gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van start. Wat betekent dit zoal? Lees meer

TIJDSCHRIFT VOOR BEGELEIDINGSKUNDE

TsvB is het praktijkwetenschappelijke vakblad van LVSC dat prikkelt om te "Leren leren".

Meer informatie en  gratis proefexemplaar


Nieuwsbrief
Geen lid maar wel graag op de hoogte blijven van activiteiten van LVSC? Maak een account aan en ontvang ieder kwartaal de LVSC-relatienieuwsbrief.

Actueel

 • Nut van coaching

  19 april 2018
  Overige
  Type: nieuws
  Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers gezond hun pensioen halen? Veel bedrijven zoeken hun heil in coaching op de werkplek. Maar levert dit ook wat op?
 • Laten we leren geven

  17 april 2018
  Overige
  Type: nieuws
  Het tijdperk van individualisering heeft haar eindstation haast bereikt. Het individu staat niet langer centraal, er is een beweging gaande die meer gericht is op het collectief. Guus Gelsing schrijft hierover een interessante column.
 • Coach of consultant? Consultative coaching!

  11 april 2018
  Overige
  Type: nieuws
  Het beste van twee werelden: een combinatie van coaching en consulting in de vorm van consultative coaching.
 • Creativiteit op de werkvloer

  3 april 2018
  Overige
  Type: nieuws
  Creativiteit staat aan de basis van innovatie binnen een bedrijf. Innovatie is niet te trainen, creativiteit gelukkig wel! Vier tips voor meer creativiteit op de werkvloer.
 • Wat zegt de langste studie over geluk?

  29 maart 2018
  Overige
  Type: nieuws
  Robert Waldinger is een Amerikaanse psychiater en tevens professor aan de Harvard Medical School. In dit inspirerende verhaal vertelt hij over de resultaten van een grote, 75-jaar durende Harvard studie over geluk bij volwassenen.