1 okt: Ondernemersmiddag voor Coaches en Supervisoren (1 PE)

Organisator: 
lvsc
Locatie: Nijkerk
Begindatum: 
1 oktober 2019

Op di. 1 okt. organiseren we een ondernemersmiddag speciaal voor LVSC leden en studenten van de erkende opleidingen. Er komt veel bij kijken als je gaat ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een ondernemersplan en het afsluiten van ondernemersverzekeringen. Daarnaast moet je ook nadenken over hoe jij je onderscheidt van andere coaches en supervisoren. Wie ben je en wat heb jij je klant te bieden? Als je dat eenmaal weet, is het zaak om dit goed onder woorden te brengen en jezelf onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

Programma

15.00: Inloop met informatiemarkt (diverse informatiestands geven informatie over ondernemen)
15.30: Plenair Inleidend seminar Dit kun je leren van startups - Esmée Pater
16.00: Workshopronde 1 (keus uit drie workshops/seminars)
17.15: Broodjes met Informatiemarkt (diverse informatiestands geven informatie over ondernemen)
18.00: Workshopronde 2 (keus uit drie workshops/seminars)
19.15: koffie en informatiemarkt

Seminars/Workshops:

Inleidend seminar Dit kun je leren van startups - Esmée Pater

Esmee_Pater

Al enkele jaren zijn startups een hot-topic. Ze lijken de wereld te veroveren met slimme oplossingen en innovaties. Wat kun je als ondernemer leren van startups? Wat doen zij anders dan de gevestigde orde? In dit seminar neemt Esmée je mee in de wereld van de startups, met veel praktische tips en handigheden die je zelf kunt toepassen in je ondernemerschap.

Esmée Pater is sinds 2009 ondernemer en heeft enkele succesvolle startups geleid. Naast ondernemer is ze spreker, dagvoorzitter, commissaris én bestuurder bij het waterschap. Vanuit haar rol als spreker geeft ze inspiratiesessies en presentaties over innovatie, startups, online marketing en employer branding.

1. Seminar Waardevol Online (in ronde 1 en 2)
Door: jouw.social

Social media. Je hebt er vast wel van gehoord. Misschien ben je er ook al zakelijk mee in aanraking gekomen. Social media heeft in de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen en daarmee zijn allerlei kansen ontstaan. Klantenwerving, marktonderzoek, product branding, personal branding en sales ... het kan tegenwoordig online met behulp van de platformen. Hoe ga jij met deze verandering om? Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

In dit social media seminar laten we zien waar de online kansen liggen voor de supervisoren en coaches van LVSC. Maak in vogelvlucht kennis met de verschillende platformen en strategieën om jouw dienst doeltreffend in de markt te brengen. Doe cruciale basiskennis op over interactie, web-care, zakelijke communicatie en social sales. Leer hoe je social media duurzaam en waardevol kunt inzetten, samen met jouw.social.

Leden ontvangen 10% korting op de trainingen van jouw.social. De kortingscode ontvang je binnenkort in de nieuwsbrief. Kom op 1 okt. vast kennismaken met jouw.social! Meer over het seminar en de masterclasses van jouw.social

2. Workshop Ondernemen op eigen wijze (in ronde 1 en 2)
Door: Fiona Zwart

In de workshop Ondernemen op eigen wijze als coach gaat marketing- en businesscoach Fiona Zwart praktisch met jou aan de slag met alles wat er komt kijken bij het ondernemerschap als coach.

Hoe kun je een goedlopende coachpraktijk opbouwen in deze tijd? Hoe kun je je onderscheiden in de overvolle markt van coaches? En hoe kun je gemakkelijker een 'ja' krijgen van jouw potentiële coachklant zonder dat je als 'pushering' wordt ervaren? De workshop is voor jou geschikt als je zin hebt om je coachpraktijk uit te bouwen en wilt leren hoe je dat stap-voor-stap kunt aanpakken. 

Leden ontvangen 10% korting op Alfa business school voor Coaches van Fiona Zwart. Meer over Fiona Zwart.

3. Financiële zekerheid in zware tijden. Praktijkverhaal van een coach. (ronde 1)
Door: Wanda Verhoeff

Een veelgehoorde uitspraak luidt: ‘Als je je hart volgt, dan gaat het stromen en dan komt het geld vanzelf binnen.’ Dat klinkt heel aanlokkelijk, zeker voor een coach. Maar de praktijk is anders. Als coach ben je niet klaar met een droom, een coachopleiding en werkervaring. Steeds meer coaches overspoelen de markt en dan is het de kunst je te onderscheiden. En als je weet hoe jij je onderscheidt, dan is het nog een hele klus om je doelgroep te bereiken en cliënten binnen te halen.

Als coach moet je naast je vakkennis ook kennis hebben van acquisitie, netwerken en social media. Je moet bedenken hoe je je financieel bedruipt, of je een aansprakelijkheids- of arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit en hoe je spaart voor je pensioen.

Complexe onderwerpen waar je je liever niet mee bezig houdt, want je wilt mensen empoweren, begeleiden, helpen. Maar het loont de moeite om er toch tijd voor uit te trekken.

Ik deel mijn verhaal met daarbij mijn tops en flops. Ik vertel je hoe ik mijn hart volgde en de eerste borstkankercoach van Nederland werd. Hoe ik bekendheid kreeg, maar hoe het geld niet stroomde. Gelukkig had ik mezelf financiële doelen gesteld. Dat bleek het beste wat ik ooit had kunnen doen. Het behoedde mij voor de ondergang. Ik vertel je er graag meer over in de lezing ‘Financiële zekerheid in zware tijden’.

Wanda Verhoeff was 45 jaar toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Voor die tijd werkte ze als freelance communicatiemanager en organisatiecoach. Na een herstelproces van enkele maanden ging ze weer aan het werk en kwam tot de conclusie dat ze meer voor mensen één op één wilde betekenen. Meer over Wanda Verhoeff

4. In 10 stappen onderweg naar je eigen bedrijf (ronde 2) 
Door: Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel verzorgt speciaal voor (bijna) startende ondernemers de workshop 'In 10 stappen onderweg naar je eigen bedrijf'. Diverse facetten die te maken hebben met het starten van je eigen bedrijf (als ZZP'er) komen hierbij aan bod. Wil jij starten als ZZP'er of overweeg je dit? Sluit dan aan bij deze informatieve workshop van de Kamer van Koophandel. 

Locatie en Tijd
De locatie is Vergader & Congrescentrum De Schakel in Nijkerk. De ondernemersmiddag start om 15.00 uur en duurt tot 19.15 uur.

Combineren met Ledenavond
Op 1 okt. organiseren we op dezelfde locatie een ledenavond van 19.30 uur tot 21.00 uur om in gesprek te gaan over de Toekomstfilosofie van LVSC. Hiervoor moet je apart inschrijven (zie agenda: Ledenavond). 

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze Ondernemersmiddag voor leden. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan s.v.p. tijdig (uiterlijk 25 sep.) af. Wij willen de kosten voor locatie en catering in de hand houden en geen onnodige kosten maken. Mocht je na 25 sep. hebben afgemeld, dan zijn we genoodzaakt om 20,00 euro administratiekosten in rekening te brengen.

Aanmelden
Je bent van harte uitgenodigd voor de Ondernemersmiddag voor leden. Per workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers. Ter plekke kies je de workshop die je volgt in beide ronden. Vol is vol. Inschrijven kan via onderstaande knop. Inschrijven kan tot en met 29 sep.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan verzoeken we je vriendelijk om tijdig af te melden (uiterlijk wo. 25 sep.).

 

 

 

Locatie

Vergader & congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk
Einddatum: 
1 oktober 2019
Begindatum: 
1 oktober 2019