4-uurs workshop: Aan de slag met Team coaching (1 PE)

Organisator: 
noord
Locatie: Assen
(Start)datum: 
21 maart 2023

Op dinsdag 21 maart van 16.00 uur tot 21.00 uur organiseert LVSC regio Noord twee
mooie workshops van elk vier uur. Tussen beide workshops in praten we bij onder het genot van soep en broodjes.

Deelnemers kunnen kiezen uit één van de twee workshops:

Workshop 1: Martine Talens gaat met ons aan de slag met Teamcoaching
Workshop 2: Johannes van der Schaaf leert ons de Roos van Leary in te zetten als reflectiemodel tijdens supervisie.

Programma:

15.30 tot 16.00 uur, inloop
16.00 tot 18.00 uur, 1e deel workshops
18.00 tot 19.00 uur, pauze met koud buffet, soep en broodjes
19.00 tot 21.00 uur, 2e deel workshops

Soms voel je haarfijn aan dat er iets speelt binnen het team. Veelal is de spanning voelbaar. In een dergelijk team worden belangrijke items omzeild, niet besproken en ‘verdwijnen’ onder de tafel. Als we dit koppelen aan de theorie van Vroemen (2020), dan is er sprake van ‘onderstroom’. Een dergelijk patroon kan de samenwerking belemmeren en uiteindelijk het team niet ten goede komen. Teamleden trekken zich terug of vormen bondjes, anderen raken gefrustreerd of onzeker en solliciteren uiteindelijk elders naar een nieuwe baan.


Velen van ons hebben ervaring in het werken met individuele coachees. Maar hoe zou het zijn om een team te coachen? Wat speelt er binnen het team en hoe pak je dat aan als teamcoach? Waar ligt de verantwoordelijkheid van de teamcoach en waar ligt de verantwoordelijkheid of het eigenaarschap van het team?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met teamcoaching. Wat is een team? In welke fase zit het team? Wat zijn succesfactoren van een team? Welke interventies zijn passend? Deze vragen zullen ongetwijfeld aan de orde komen. We oefenen met werkvormen, maken een koppeling met o.a. de theorie van Tuckman en maken kennis met een beproefd model binnen teamcoaching: ‘Het Karrenwiel’ van Vroemen.

Even voorstellen: Martine Talens

Ik ben Martine Talens. Sinds 2003 werk ik als coach en supervisor bij de Hanzehogeschool Groningen. Ik coach individuele medewerkers als ook teams binnen diverse opleidingen.

De Hanzehogeschool heeft sinds 2007 een eigen professionele coachopleiding. Voor beide opleidingen werk ik als docent/trainer en coach.
- De “Opleiding Waarderend Coachen” is bedoeld voor individuele coaching
- De “Opleiding Teamcoaching” is bedoeld voor het coachen van teams.

Aanmelden

Je bent van harte welkom! Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. Er is plek voor 18 leden en vol is vol. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, schrijf je dan a.u.b. tijdig weer uit via de website zodat je geen plek bezet houdt. 

 

 

Locatie

Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 1
9401 SL Assen
(Start)datum: 
21 maart 2023