‘ACT- proeverij’ voor supervisoren en coaches (0,5 PE)

Regio: 
Amsterdam
Type: bijeenkomst

Workshop Acceptance Commitment Therapy voor supervisoren en coaches op 24 januari 2019

Wanneer: donderdag 24 januari van 19.00 - 21.30 uur

Waar: OZW gebouw VU 8e verdieping, Boelelaan 1109,  1081 HV Amsterdam

Workshopleider: Jeannette Verhoeven

In deze workshop maak je kennis met de theorie en de praktijk van een relatief nieuwe, ervaringsgerichte en bruikbare benaderingswijze voor begeleiding in het onderwijs en de gezondheidszorg; de zogeheten Acceptance Commitment Therapy (ACT).

Onderwerpen die aan bod komen:

  • kennismaken met de theorie en praktijk van ACT
  • ACT is een relatief nieuwe, ervaringsgerichte en bruikbare benaderingswijze
  • werken met praktijkgerichte oefenvormen en zelf-ervarings-opdrachten
  • bespreken van inzetbaarheid van het ACT-gedachtegoed en -oefeningen in supervisie en coaching
  • voor- en de nadelen van het gebruik van ACT in supervisie en coaching te onderzoeken

Aan de slag
In deze workshop maak je kennis met de theorie en de praktijk van een relatief nieuwe, ervaringsgerichte en bruikbare benaderingswijze voor het begeleiden in het onderwijs en de gezondheidszorg; de zogeheten Acceptance Commitment Therapy (ACT). Je gaat aan de slag met praktijkgerichte oefenvormen en zelf-ervarings-opdrachten kennismaken met de effecten en de mogelijkheden van deze vorm van begeleiden. Vervolgens bespreken we op grond van onze ervaringen met elkaar welke mogelijkheden er zijn voor het gebruik van het ACT-gedachtegoed en -oefeningen in supervisie. Van jou wordt bereidheid verwacht om de oefeningen ‘op eigen niveau’ te ervaren en zal een kritische blik worden gevraagd om de voor- en de nadelen van het gebruik van ACT in supervisie te kunnen onderzoeken.

ACT is een bewezen effectieve therapie voor verschillende problemen. Echter, ACT is niet alleen bruikbaar als je problemen hebt, je kunt het ook gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen en je persoonlijke veerkracht te vergroten. Aansluitend kun je onder het genot van een borrel napraten en netwerken.

Trainer
Jeannette Verhoeven is leersupervisor LVSC en werkzaam als begeleidingskundige op de huisartsenopleiding in Amsterdam en in eigen praktijk “Meekijken gewenst!” te Utrecht.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop Inschrijven.

Locatie

OZW gebouw VU
Boelelaan .1109
1081 HV Amsterdam
Einddatum: 
24 januari 2019
Begindatum: 
24 januari 2019