ALV en College Coaching als symptoombestrijding? (0,5 PE)

Organisator: 
lvsc
Locatie: Utrecht
Begindatum: 
11 december 2019

Op woensdag 11 december vindt na de ALV het LVSC College plaats met Denker des Vaderlands Daan Roovers! Je kunt je als lid en niet-lid gratis aanmelden voor dit college. Het ALV-gedeelte is alleen toegankelijk voor leden.

Programma:

15:45 uur: Inloop
16:15 uur: ALV (leden)
17:15 uur: Broodje met soep
18.00 uur: LVSC college door Daan Rovers (niet-leden zijn van harte welkom)
19.30 uur: Borrel
20:00 uur: Einde

College Coaching als symptoombestrijding?

We zijn verheugd dat Daan Roovers, Denker des Vaderlands, het LVSC college verzorgt op 11 december. Zij zal een inleiding geven over werken in de 21e eeuw. Hoe ziet het systeem eruit waarbinnen we opereren en welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Het college heeft als doel om professioneel begeleiders kritisch te laten reflecteren op hun eigen rol, positie en houding in de maatschappij en de context waarbinnen zij opereren.

Vragen die we onderzoeken tijdens het college:

  • Welke waarden zijn richtinggevend voor jou als professioneel begeleider? Komen deze overeen of botsen die met de waarden van de opdrachtgever? En hoe ga je daarmee om?
  • Zijn we als coach onderdeel van het probleem (bijv. stress en burn-out), houden we dit in stand? Leveren we mondkapjes voor de kanarie in de kolenmijn en sturen we hem terug?
  • Durf jij als coach het verschil te maken? Leef en begeleid je volgens je eigen visie, missie en waarden? en als je naar je eigen ideologie kijkt leidt die ook tot stress?
  • Moet je als coach volledig dienstbaar zijn aan de opdrachtgever of blijf je trouw aan jezelf en eigen waarden? en als dit spanning op roept, wie help je daar dan mee? Hoe verantwoord je dat dan? En hoe zou je een andere houding vorm durven geven?

Over Daan Roovers
Daan Roovers spreekt en schrijft onder meer over onderwijs, opvoeding, ethische dilemma’s, politiek, drogredenen, (geestelijke) gezondheidszorg, feminisme, media, journalistiek, cultuur, muziek en stedelijke ontwikkeling.

Met regelmaat treedt zij op in o.a. de Rode Hoed, de Nieuwe Liefde en andere podia als moderator, interviewer en columnist. Voor de Idealenfabriek begeleidt Daan Roovers een aantal avonden over ‘De stad als utopisch ideaal’. Daarnaast is ze ook actief als dagvoorzitter op congressen.

Met de methode ‘hardop denken’ helpt Daan Roovers groepen professionals en burgers hun mening te vormen of aan te scherpen door interactief te filosoferen. Aan de hand van (fictieve) voorbeelden daagt zij je live uit je visie onder de loep te nemen, tegenstrijdige opvattingen op te sporen en zo nodig van mening te veranderen. Daarbij laat zij zich inspireren door de socratische methode van de bekende Harvard-filosoof Michael Sandel. Meer over Daan Roovers

 

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het college. Mocht je na inschrijving toch verhinderd zijn, schrijf je dan tijdig uit via de website. Na inschrijving verandert de knop Inschrijven in de knop Afmelden onderaan deze pagina (als je ingelogd bent). Klik hierop om je weer uit te schrijven. Meld je uiterlijk 48 uur van te voren af, anders zijn we genoodzaakt om 20,00 euro kosten in rekening te brengen. 

Contact
Voor vragen over de ALV of het college kun je contact opnemen met Bureau LVSC (info@lvsc.eu) of 024-3662080.

Aanmelden
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het LVSC college. Via onderstaande knop Inschrijven kunnen leden zich inschrijven voor de ALV en het LVSC college. Niet-leden schrijven zich alleen in voor het LVSC college via onderstaande knop. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 5 dec.

 

 

Locatie

Jaarbeurs, Beatrixgebouw
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Einddatum: 
11 december 2019
Begindatum: 
11 december 2019