Bewust van wie je (niet) bent als begeleider (0,5 PE)

Regio: 
Amersfoort
Type: bijeenkomst

Tijd: 

Van 19:30 - 22:00 uur.

Inhoud: 

Hoe bewust ben je van waar je (niet) van bent als professioneel begeleider? Waar sta je voor, waar moeten ze jou zeker wel en niet voor vragen? Waar ben je uitgesproken goed in en waarin zou je wel meer ervaring willen opdoen? Dit zijn geen gemakkelijk te beantwoorden vragen. Zeker niet voor ons coaches en supervisoren. We stellen over het algemeen liever vragen dan dat we ruimte innemen met een verhaal over onszelf.

Om potentiële cliënten en opdrachtgevers te helpen kiezen is het wel belangrijk om helder te zijn over waar je van bent en waarvoor je je wilt inzetten. Bovendien profileer je niet alleen jezelf, maar ook je beroep.


 

In deze workshop laat Mieke Voogd je op een speelse manier kennismaken met het ECVision raamwerk als hulpmiddel om te onderzoeken en communiceren wie je (niet) bent als professioneel begeleider. Dit raamwerk is in de jaren 2012-2015 gemaakt in Europees verband onder ANSE-vlag. Je kunt het zien als een landkaart die je helpt je positie in het uitgestrekte, gevarieerde begeleidingslandschap te bepalen en onder woorden te brengen. Tegelijk is het ook een kompas dat je helpt te bepalen waarin je je verder zou willen ontwikkelen.

Inmiddels is ECVision onderlegger voor het beleid van verschillende Europese verenigingen voor supervisie en coaching, waaronder de LVSC, en oriënteren steeds meer opleidingen zich op dit document.

Programma

De avond is zo opgezet dat je samen met collega’s verkent en zo doende niet alleen jezelf, maar ook je collega’s professioneel beter leert kennen.

Over de spreker:
Mieke Voogd is arbeids- en organisatiepsycholoog, supervisor en eigenaar van Coachkwadraat sinds 2006. Daarvoor werkte zij ruim 17 jaar als organisatieadviseur en manager in de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs en overheid. Sinds enkele jaren is zij verbonden aan de opleiding Begeleidingskunde, Supervisie en Coaching aan de Hanze Hogeschool in Groningen als leersupervisor en docent en sinds januari van dit jaar als programmaleider. Tevens is zij bestuurslid van de LVSC. In de periode 2012-2015 zat ze in het projectteam van ECVision.

In haar uitvoerende werk ligt het accent op supervisie aan ervaren coaches en consultants, individueel en in teamverband. Ook coacht zij teams met taaie vraagstukken en begeleidt zij organisaties bij het leren rond Veerkracht op individueel, team- en organisatieniveau. Zij is onder meer geschoold op het gebied van Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Focussen en Systemisch Werken. Meer informatie www.coachkwadraat.nl

Voor wie meer wil lezen over ECVision: Tijdschrift voor Coaching (september 2015)

Raamwerk bekijken? Hier vind je het Competentieraamwerk .

PE en inschrijven
Voor deze workshop gelden natuurlijk de gebruikelijke PE punten.
U kunt zich inschrijven t/m 10 januari 2019 via de knop inschrijven onderaan deze pagina.

Locatie

Bergkerk
Dr. A. Kuyperlaan 2
3813 JC Amersfoort
Einddatum: 
15 januari 2019
Begindatum: 
15 januari 2019
Voor route en meer informatie over de locatie www.bergkerk.nl