Dag workshop Ervaringsgerichte Werkvormen (1,5 PE)

Organisator: 
noord-holland
Locatie: Alkmaar
(Start)datum: 
1 oktober 2022

Op 1 oktober organiseert regio Noord Holland van 10.00 tot 17.00 uur de dag workshop Ervaringsgerichte werkvormen met aandacht voor Tree of life en Biografisch werken.

Deel 1: Tree of Life

Door de Tree of life krijgen supervisoren op ervaringsgerichte wijze meer inzicht over wie ze zijn en willen zijn als persoon en professional en hoe ze dit kunnen toepassen in het supervisorschap. Op symbolische wijze denken de deelnemers na over hun wortels –de familiegeschiedenis; grond – huidige situatie; stam – kwaliteiten en sterke kanten; takken- wensen en dromen; bladeren – degenen die speciaal zijn en de vruchten- symbolische geschenken van anderen. Ze geven beeldend vorm aan deze opdracht. Daarnaast krijgen ze meer zicht op hoe deze oefeningen toe te passen in hun eigen werk met supervisanten.

Over Hanne Ihlen

Hanne Ihlen verzorgt de Tree of Life, deel I in de ochtend. Deze werkvorm dient als basis van de exploratie van de hele dag. Zij werkt in haar eigen praktijk in Bavel als drama, schema- en ACT therapeut. Daarnaast geef zij supervisie aan Social work studenten van Hogeschool Avans in Breda en in eigen praktijk aan Vak therapeuten en mensen die werkzaam zijn in het sociale domein. Als therapeut werkt zij met jongeren en volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen en (complex) trauma. Als supervisor is zij geïnspireerd door de narratieve benaderingswijze en werkt zij met verbale- en non-verbale ervaringsgerichte werkvormen.

Deel 2: Biografisch werken vanuit gedachtegoed van Carl Jung

Margré Knip verzorgt in de middag deel II van de workshop. Dankzij het experimenteren met de werkvorm 'Biografisch werken vanuit het gedachtegoed van Carl Jung' kunnen deelnemers zich daarna nog wat verdiepend oriënteren. Zij kunnen ervaren hoe het integratieve leerkarakter van supervisie een krachtige leeromgeving biedt voor het inzetten van een eigen levensverhaal als supervisor.

Hoe kun jij leren werken met ervaringen vanuit jouw innerlijke biografie ten dienste van supervisanten?

Doel van deze werkvorm:

• Ik wil weten hoe én welke eigen levenservaringen ik verantwoord kan inzetten;
• Ik wil weten wélke aandacht ik moet besteden aan de voordelen/risico’s die dit met zich
meebrengt;
• Ik wil weten hoe ik mijzelf anders kan leren verhouden tot het thema
overdracht/tegenoverdracht.

Over Magré Knip

Margré Knip is vanaf 2014 werkzaam als docent, existentieel counselor en supervisor verbonden aan opleidingen van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Avans Breda en Avansplus en ROC Midden Nederland. Zij houdt zich ook bezig met de ontwikkeling van levensvaardigheden programma’s ten aanzien van studentenwelzijn ECIO en denkt mee met de beweging ‘Redesign Psychiatry’.

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je aanmelden tot uiterlijk 29 september of zoveel eerder tot het vol is. Er is plek voor 16 deelnemers.

Mocht je onverhoopt toch niet deel kunnen nemen, schrijf je dan (tijdig, uiterlijk 28 september) uit via de website van LVSC, zodat iemand anders kan deelnemen!

 

 

Locatie

Genegen
Geesterweg 9A
1815 CR Alkmaar
(Start)datum: 
1 oktober 2022