Dwalen in het sprookjesbos (1 PE)

Regio: 
Leiden
Type: bijeenkomst

Graag nodigen we je uit voor de workshop ' Dwalen in het sprookjesbos' op 31 mei 2017 van 18.00-22.00 uur. In deze workshop, onder begeleiding van Michiel de Ronde, doe je ervaring op met de werkvorm van het wandelen in een verhaal en verken je de methodische en theoretische achtergronden ervan.

Dwalen in het sprookjesbos 
Sprookjes herinneren ons aan onze kindertijd, toen we met rode oortjes luisterden naar die wonderlijke verhalen, vlak voor het slapen gaan. Sprookjes roepen ook een beeld in ons wakker van lang vervlogen tijden, toen de mensen nog niet werkten in fabrieken en kantoren, maar leefden aan de rand van het bos, dichtbij de wilde dieren en op bijna raakbare afstand van prinsen en prinsessen. 

Sprookjes raken aan de wereld van fantasieën, angsten en verlangens, primitieve gevoelens en archetypische beelden. Sprookjes scheppen daarmee een sfeer die ons op de één of andere manier telkens weer weet te beroeren. 

In de workshop ‘Dwalen in het sprookjesbos’ wordt deze aansprekende kracht van sprookjes gebruikt om het onderlinge gesprek te ondersteunen. Door een combinatie van wandelen in de natuur en het vertellen van een sprookje wordt de wederzijdse ontmoeting vergemakkelijkt en verdiept. 

In deze workshop doe je ervaring op met de werkvorm van het wandelen in het verhaal en verken je de methodische en theoretische achtergronden ervan. 

De workshop heeft drie doelen

1. Ervaren van de werkvorm van wandelen in het verhaal. 

2. Methodisch onderbouwen van het werken met verhalen en gedichten. 

3. Filosofisch reflecteren op het narratieve karakter van het begeleiden. 

Voorbereiding: 

De bijeenkomst kunt u voorbereiden door het volgende te doen: 

1. Filosofeer voor jezelf over de relatie tussen narrativiteit en begeleiding in je eigen praktijk. 

2. Lees het artikel ‘Dwalen in het sprookjesbos’:  https://www.lvsc.eu/kennisbank/dwalen-het-sprookjesbos

Trainer : Dr. Michiel de Ronde, Lector begeleidingskunde, Rotterdam

Aanmelding
U kunt zich aanmelden (en betalen) tot uiterlijk 28 mei via onderstaande knop 'inschrijven'. Maximaal aantal deelnemers: 20. Toelating op volgorde van binnenkomst betaling én aanmelding.

Locatie

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2300 AJ Leiden
Einddatum: 
31 mei 2017
Begindatum: 
31 mei 2017
Lokaal: zie aankondigingscherm in de hal. Per OV: 10 minuten lopen vanaf station Leiden CS uitgang westzijde. Loop langs het LUMC en de parkeergarage, ga dan links af en loop door tot aan de rotonde. Daar ziet u rechts van u de Hogeschool liggen. Per auto: Bij de Plesmanlaan bij museum Naturalis de zebragestreepte looptunnel onderdoor. Volg deze weg en u ziet recht voor u de Hogeschool.