Filosofisch en reflectief onderzoek van een ethisch dilemma (0,5 PE)

Organisator: 
arnhem-en-nijmegen
Locatie: Volgt
(Start)datum: 
29 juni 2022

Een ethisch dilemma filosofisch en reflectief onderzoeken, hoe blijf je trouw aan jezelf?  

Woensdagmiddag 29 juni met Shad Raouf.

13:00 uur inloop
13:30 uur start programma (inclusief pauze)
17:00 uur afronden

Uitnodiging:

Heb je weleens voor een lastig besluit gestaan? Een Ethisch dilemma waar beide keuzes het kiezen tussen twee kwaden leek? In de praktijk staan we regelmatig voor zulke situaties en het is niet altijd vanzelfsprekend wat we moeten doen. Gelukkig kan de filosofie ons helpen! Niet met kant-en-klare antwoorden maar wel met een reflectie op onze intuïties en de theorieën die daar bij horen.

In deze workshop gaan we een gedachte-experiment uitvoeren. We gaan ons inbeelden dat we voor een ethisch dilemma staan en bespreken gezamenlijk onze verschillende keuzes. Vervolgens stappen we naar de filosofie om te kijken of twee belangrijke ethische filosofieën ons bij dit gedachte-experiment kunnen helpen en natuurlijk in onze dagelijkse praktijk.

Over Shad Raouf:

Shad Raouf is podcastmaker, gespreksleider, communicatie-adviseur en filosofiedocent. In Nijmegen behaalde hij zijn filosofie master, gespecialiseerd in techniekfilosofie. 

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je inschrijven tot uiterlijk 24 juni of tot waneer het vol is. Je bent van harte welkom. Er is plek voor 20 deelnemers.

Mocht je toch verhinderd zijn, schrijf je dan ook zo tijdig mogelijk weer uit via de website, dan kan iemand anders nog deelnemen.

 

 

 

Locatie

Volgt
Volgt Volgt
Volgt Volgt
(Start)datum: 
29 juni 2022