Een taal erbij (duplo poppetjes) (1/2 PE) ruimte E 004

Regio: 
Enschede
Type: bijeenkomst

"Een taal erbij"richt zich op het visualiseren van de beleving van de coachee of supervisant. Door middel van duplopoppetjes wordt de ingebrachte casuistik als het ware uigebeeld en op tafel neergezet. Het is nu mogelijk om er van een afstandje naar te kijken en erop te reflecteren.

Ook de coach op supervisor doet mee waardoor overdracht en tegenoverdracht of parallelle processen zichtbaar kunnen worden.
Deelnemers aan deze workshop leren hoe ze de poppetjes in kunnen zetten in het gesprek. In de hieropvolgende 3-daagse training wordt de methode in praktijk gebracht aan de hand van de werksituaties van de deelnemers.

Contextuele thema's die in de volledige training behandeld worden: loyaliteiten, parentificatie, relationele ethiek, de balans van geven en nemen, meerzijdige partijdighei, contextuele interventies, erkenning geven, verbindend werken, destructief recht, ontschuldging versus vergeving valkuilen bij een ontschuldigingsproces, het belang van een ontschuldigingsproces en problemen met het gezin van herkomst.

We zullen ook oefenen met een intake volgens de vier dimensies.

Tip om vooraf te lezen: Onderwaater,A., De onverbrekelijke band. Lisse: Uitgeverij Swets, 9e druk 2015, ISBN 9789026522741

Doelgroep: coaches en supervisoren

Deze workshop is bedoeld als een introductie. Op 16-2 / 23-2 en 20-4 is het de bedoeling dat Marijke de opleiding; een taal erbij, gaat geven. De deelnemers ontvangen allen een certificaat van deelname en kunnen de taal erbij in de praktijk toepassen.

Zie voor verdere informatie bij workshop / training: een taal erbij van 16 - 2 -2018

Locatie

Saxion
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
Einddatum: 
31 oktober 2017
Begindatum: 
31 oktober 2017
voor routebeschrijving zie www.saxion.nl Parkeren kan in de omgeving (betaald)