Familieopstellingen Met Verlies en Rouw (4,5 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Nijmegen
(Start)datum: 
13 januari 2023

ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie verzorgt op 13, 14 en 20 januari 2023 in Nijmegen de 3-daagse nascholing 'Familieopstellingen Met Verlies en Rouw'. LVSC-leden krijgen 10% korting en 4,5 PE-punt.

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt. Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten.

Inhoud
Ieder mens maakt in zijn leven verlies mee. Dit kan zijn een verlies na overlijden, verlies van baan, van gezondheid, van verlangen of van relatie. Het leven is daarna nooit meer hetzelfde. Waar denk jij aan bij jouw verlies? Als het verlies of de rouw niet genomen worden, raakt het systeem verstoord en kan het zijn dat in een volgende generatie iemand in die energie leeft, iets gaat dragen voor de ander en niet ten volle kan leven of de ander onbewust volgt in de dood. Degene die is overleden behoudt altijd zijn plek. Ook ongeboren kinderen (miskramen of een abortus) horen erbij en hebben hun plek. In een opstelling kan het verlies genomen worden en zo rust ontstaan in jezelf en je systeem.

Praktische informatie
- Data: 13 januari, 14 januari en 20 januari 202

- Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

- Doelgroep: Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden
- Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Basismodule gevolgd? 
Voorwaarde voor deelname aan deze of een van de andere familieopstellingen vervolgmodules is dat je de 1-daagse ‘Inleiding Systemisch Werk’ hebt gevolgd. Andere mogelijke vervolgmodules zijn: Jouw plek in je gezin, Ziekte en Symptomen, Met Trauma, De LIP Opstelling.

Kijk voor meer informatie over de basismodule en deze en andere vervolgmodules op de website van ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie

 

 

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Zeigelhof 28
6511 GP Nijmegen
(Start)datum: 
13 januari 2023