Familieopstellingen Ziekte en Symptomen (3 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Nijmegen
(Start)datum: 
17 december 2021

ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie verzorgt op 17 en 18 december in Nijmegen de 2-daagse nascholing 'Familieopstellingen Ziekte en Symptomen'. LVSC-leden krijgen 10% korting en 3 PE-punten.

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt. Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten.

Inhoud
Heb jij of heeft je cliënt een ziekte met een chronisch karakter en aanhoudende lichamelijke- of psychische symptomen zonder aanwijsbare oorzaak? Met een opstelling komen we erachter welke gebeurtenissen in de achtergrond van de familie gebeurd zijn en welke dynamiek werkzaam is, die mogelijk verband houdt met de ziekte of symptomen. Daarna vind jij of je cliënt in veel gevallen verlichting in het omgaan met de ziekte of treden verbeteringen op en kunnen symptomen  zelfs geheel verdwijnen! Zo kan een ziekte met zijn symptoom als een soort ‘klokkenluider’ aandacht vragen voor bv. een buitengesloten persoon of belangrijke weggestopte thema’s in een familie. Bepaalde ziekte en aanhoudende symptomen hebben een grotere kans op systemische oorsprong en heling.

Praktische informatie
- Data: 17 en 18 december
- Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
- Doelgroep: Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden
- Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Basismodule gevolgd? 
Voorwaarde voor deelname aan deze of een van de andere familieopstellingen vervolgmodules is dat je de 1-daagse ‘Inleiding Systemisch Werk’ hebt gevolgd. Andere mogelijke vervolgmodules zijn: Jouw plek in je gezin, Met Verlies en Rouw, Met Trauma, De LIP Opstelling.

Kijk voor meer informatie over de basismodule en deze en andere vervolgmodules op de website van ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie

 

 

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Zeigelhof 28
6511 GP Nijmegen
(Start)datum: 
17 december 2021