Hoogsensitiviteit in coaching en supervisie (1,5 PE)

Regio: 
Noord-Holland
Type: bijeenkomst

Als coach/supervisor kom je met diverse soorten mensen in aanraking, o.a. wat betreft culturele achtergrond en persoonlijke kenmerken. Eén van die kenmerken is hoogsensitiviteit, die in toenemende mate in de belangstelling staat. Uit onderzoek blijkt dat hoogsensitiviteit geen ‘aandoening’ is maar een fysieke zijnswijze die ook in coaching bijzondere aandacht vraagt.

In deze dagworkshop nemen wij je mee in de belevingswereld van de hoogsensitieve persoon.

Tijd: 10.00 - 17.00 uur.

We gaan na wat hoogsensitiviteit is, hoe je dit herkent en erkent om vervolgens te exploreren hoe je de hoogsensitieve coachee/supervisant effectiever kan begeleiden. Het gaat daarbij om waarnemen, verwerken, omgaan met grenzen en ruimte creëren voor de bijzondere kwaliteiten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt.

De dag staat in het teken van zelf ervaren en met elkaar oefenen.

Wij vragen alle deelnemers aan de dagworkshop om vooraf een vragenlijst over hsp in te vullen, en de uitslag mee te nemen naar de workshop. Deze vragenlijst kan je hier vinden.
Begeleiding: Joy Boelens, psycholoog, supervisor en coach; en Marga Kelbling-Henneke, leraar verpleegkundige, coach en supervisor; beiden hoogsensitief en ervaren in het begeleiden van hoogsensitieve coachee’s en supervisanten.

Meer informatie over Marga

Meer informatie over Joy

Locatie

Centrum Wakker bewustzijn
Westerweg 14
1815 DE Alkmaar
Einddatum: 
2 november 2019
Begindatum: 
2 november 2019
De dagworkshop vindt plaats op zaterdag 2 november 2019 van 10 – 17 uur, inloop vanaf 9.30. De kosten zijn inclusief thee, koffie en uitgebreide vegetarische lunch. Dieet wensen graag een week van tevoren doorgeven. Locatie: Centrum Wakker bewustzijn, 5 minuten lopen van station Alkmaar.