Hoogsensitiviteit: doorn of diamant? (1/2 PE-punt)

Organisator: 
amersfoort
Locatie: Amersfoort
Begindatum: 
28 september 2020

Coby van der Zee, lid van onze regio, deelt deze avond haar (ervarings)kennis en inzicht rondom HSP en de werking van het Hoog sensitieve brein met ons in een interactieve bijeenkomst.

Hoogsensitiviteit: doorn of diamant?

  • Bén je het of héb je het?
  • Lust of last?
  • Ervaringsdeskundig met HSP: een pré?!

Recent wetenschappelijk onderzoek geeft steeds verfijnder inzicht in de werking van het brein en maakt zichtbaar dat het brein bij Hoogsensitieve mensen anders werkt dan bij niet Hoogsensitieve personen.

In je werk als supervisor en coach kun je niet om HSP heen want één vijfde van de mensheid is hoog sensitief. Lang niet iedereen is zich daarvan bewust en dat is ook logisch want als je in balans bent, je eigenheid er mocht zijn en je in een gezonde omgeving opgroeide dan zul je – vaak onbewust - vooral de lusten ervaren. Anders wordt het wanneer emoties er vroeger niet mochten zijn, je altijd het gevoel had ‘anders’ te zijn of dat je zoveel voelt bij de ander maar het lastig vindt om bij je eigen gevoelens te komen. Dan kan het, ook voor de supervisor of coach, een zoektocht zijn wat de oorzaak hiervan is.
Anderen zullen juist expliciet met HSP-gerelateerde vragen bij je aankloppen omdat ze vooral de lasten ervan ervaren: bijvoorbeeld omgaan met te veel prikkels, hun denken niet kunnen stoppen, moeilijk met grenzen om kunnen gaan of moeite hebben om te focussen.
Psycho-educatie over HSP kan dan snel inzicht geven en bewustwording op gang brengen die ruimte biedt voor keuzes en het ontwikkelen van nieuw gedrag.

Programma

Coby zal haar (ervarings)kennis en inzicht rondom HSP en de werking van het Hoog sensitieve brein met ons delen en de kracht van HSP-ers voor het voetlicht brengen.  Daarnaast is er volop ruimte voor jouw vragen en het uitwisselen van je ervaringen. Vind je bijvoorbeeld dat een supervisor of coach zelf hoogsensitief moet zijn om een HSP-er goed te kunnen begeleiden of vind je juist van niet? Door uitwisseling kunnen we gezamenlijk onze professionele ontwikkeling verder vormgeven. In deze interactieve workshop zijn jouw inzet en betrokkenheid dus van cruciaal belang!

Workshopleiding

Coby van der Zee is eigenaar van Dynanoia, bureau voor Supervisie – Intervisie – Coaching – Training – Procesbegeleiding. Zij richt zich voornamelijk op professionals in het hoger onderwijs, kerk, hulpverlening en maatschappelijke organisaties. Als supervisor en docent is ze verbonden aan coachopleidingen van CC Excellence. Ruim 20 jaar geleden kreeg zij middels het werk van Elain Aron woorden aangereikt voor wat er levenslang al in haar sluimerde en sindsdien steeds meer aan het licht kon komen en professioneel ingebed wordt.

Praktisch

Aanvang: 19.30 uur, einde ± 22.00 uur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 27 september. Er is plek voor maximaal 24 deelnemers. Dit is minder dan anders vanwege de 1,5-meterrichtlijn. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft zodra je weet dat je verhinderd bent, zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden en wij geen onnodige kosten hoeven te maken. Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

Bergkerk
Doctor Abraham Kuyperlaan 2
3818 JC Amersfoort
Einddatum: 
28 september 2020
Begindatum: 
28 september 2020