MET ANDERE OGEN, over kijken naar je eigen kijken (0,5 PE)

Organisator: 
noord
Locatie: online
(Start)datum: 
12 januari 2022

Vanuit jullie suggesties en ideeën op de evaluatieformulieren van onze workshop van Binnen naar Buiten, van Buiten naar Binnen, hebben we Kees Faber en Jaap van der Veen gevraagd een digitale workshop te organiseren waarin we creatief aan de slag gaan met ons eigen kijken.

De workshop vindt online plaats op woensdag 12 januari van 16:00-18:00. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats.

Wat gaan de deelnemers ervaren?
Wij mensen kijken erg conservatief om ons heen. We zoeken houvast in het bekende en zien vooral wat in het verleden van nut is geweest om te overleven. We zijn ons dat meestal niet bewust. Maar als ons brein door onze geschiedenis is bepaald, hoe kunnen we dan een vernieuwende toekomst realiseren? Het scholen van onze waarneming is de basis van elk leerproces. Wij gaan in deze workshop aan het werk om ons kijken bewust te worden en te verrijken. We gebruiken daar kunst bij omdat het kijken naar kunst speelruimte biedt. De workshop bestaat uit een presentatie van max. 30 minuten en daarnaast gaan we aan het werk met opdrachten.

Wie zijn wij?

Kees Faber, coach, (leer)supervisor, docent begeleidingskunde.

“Ik vind het mooi als mensen even de tijd nemen, dat verrijkt de ervaring. In de kunst, maar ook in het eigen leven en werken. De tijd nemen om te beseffen wat er is en nieuwe perspectieven, hoe klein ook, te ontdekken. Ik draag daar als gesprekspartner, fotograaf en schrijver graag aan bij: sta stil en kijk.

 Jaap van der Veen, coach, supervisor.

‘Als gedragsbioloog en kunstliefhebber kijk ik op een eigen manier. Ik ben ervan overtuigd dat anders leren kijken de basis is voor het omgaan met elke verandering. Het biedt ruimte, versterkt de verbeeldingskracht en stimuleert het nemen van initiatieven. En daarna is het aangaan van de dialoog de manier om samen dingen voor elkaar te krijgen.’

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Inschrijven kan tot uiterlijk 7 januari 2022. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, kun je je ook weer via de website uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig (uiterlijk voor 7 januari 2022, anders moeten we kosten in rekening brengen), zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden. Nadat je je hebt ingeschreven vindt je onderaan de knop om je weer uit te schrijven. 

Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van de bijeenkomsten waarvoor je bent ingeschreven. Na uitschrijving verdwijnt de bijeenkomst ook uit dit overzicht.

 

 

Locatie

online
(Start)datum: 
12 januari 2022