Motiverende gespreksvoering (1/2 PE)

Regio: 
Enschede
Type: bijeenkomst

Op dinsdag 19-december organiseren we de workshop Motiverende gespreksvoering door Sergio van der Pluijm.

Tijdstip 18.00 tot 20.30 uur

Over motiverende gespreksvoering:

 De motivaite komt vaak uit de verkeerde mond. Hiermee bedoelen we dat niet de mensenwerker de redenen voor verandering moet aandragen, maar de client zelf. Als u het doet leunt de client achterover en komt in de "ja maar-stand. Dat willen we graag omdraaien. Hoe je dat doet? Onder andere door de juiste vragen te stellen, door reflectief te luisteren en door te bevestigen wat werkt. Onmisbaar hierbij is een ondersteunende en oordeel vrije basishouding. Je doel hierbij is dat de client verandertaal gaat spreken

Wetenschappelijk onderzoek heeft overtuigend aangetoond dat motiverende gespreksvoering effectief is in een range aan settings. Inmiddels hebben honderden onderzoeken en enkele meta-analyses dit laten zien. Om deze reden worden wereldwijd steeds meer professionals uit diverse vakgebieden hierin getraind, denk aan: de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, onderwijs, verslavingszorg, reclassering, jeugdzorg, dietetiek, coaching, enz.

Naast de effectiviteit is een groot voordeel dat zowel gever als ontvanger het als een bijzonder prettige gespreksstijl ervaren. Wat hierbij opvalt is dat degene die Motiverende gespreksvoering toepast nimmer probeert de client te overtuigen.

Over Sergio:

Hoe kan jij, coachende professional (m/v), nog effectiever worden, met meer plezier en minder moeite? Deze vraag houdt Sergio van der Pluijm al meer dan 20 jaar bezig. Eerst vroeg hij dit af voor zichzelf en sinds 2005 hielp hij al vele anderen om persoonlijke antwoorden te vinden op deze vraag. Jou misschien ook?

Het is zijn passie om nuttige wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek: positieve psychologie, ACT en Mindfulness, motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering hebben namelijk fantastische inzichten te bieden voor mensen zoals jij. Sergio geeft coaching, lezingen en trainingen op heen manier die wetenschappelijk onderbouwd is en tegelijkertijd plezierig, resultaatgericht en met hart voor de zaak.

www.bewezeneffect.nl / www.breinvriendelijktrainen.nl /

Locatie

Saxion
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
Einddatum: 
19 december 2017
Begindatum: 
19 december 2017
voor routebeschrijving zie www. saxion.nl Parkeergelegenheid in de buurt (betaald)