Narratief Coachen (1/2 PE)

Regio: 
Enschede
Type: bijeenkomst

Kennismakingsworkshop Narratief coachen op 17 september 2019 van 18.30 tot 21.30 uur.

Begeleidingskundige en narratief coach Gea Koren (www.korenvisie.nl) is op deze Regio-avond onze gast en begeleider. Bij Narratief coachen is het verhaal de ontmoetingsplek, als werkruimte en als kader.

Narratief stamt af van het latijnse woord 'narrare", wat "vertellen,  verhalen", betekent. Wij zien nog een andere betekenis van "verhalen"; iets van ver, latent aanwezig in het verhaal, weer naar je toe halen. In de werkpraktijk van narratief coachen wordt een ontmoetingsruimte gecreeerd via het verhaal. Door verhalen leggen mensen als vanzelf een relatie wat er in hun omgeving is en wat zijn innerlijk beleven. De beeldentaal verbindt de taal van het hoofd met de taal van het hart. Hoe iemand vertelt over zijn leven is van betekenis. Daarin wordt zichtbaar hoe iemand omgaat met zijn leven, ervan leert en zo zijn identiteit construeert. Narratief coachen is een specifieke manier van begeleiden van het leerproces van de coachee of supervisant. Je maakt kennis met een aantal narratieve coachingstechnieken die je in jouw coachings- of supervisie sessies kunt toepassen.

Literatuur:
Toos van Huijgenvoort & Gea Koren (2015) Narratief Coachen, De kracht van het zelfverhaal. Boom Nelissen| ISBN 9789024403547

Zie ook de recensie in Tijdschrift voor Begeleidingskunde, 2016 #2,p.55.

Locatie

saxion
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
Einddatum: 
17 september 2019
Begindatum: 
17 september 2019
Ruimt volgt nog.