Signalen van veiligheid in supervisie, hoe dan? (0,5 PE)

Organisator: 
noord-brabant
Locatie: Eindhoven
Begindatum: 
13 februari 2020

Op do 13 feb organiseren we van 19.30 - 21.30 uur de workshop Signalen van veiligheid in supervisie, hoe dan? Inloop vanaf 19.15 uur.

Lotte Steur-Strik is sinds 2007 LVSC Supervisor en geeft sinds 2010 trainingen Signs of Safety. Zij heeft een internationale licentie en verzorgt daarmee trainingen in binnen en buitenland. Signs of Safety is een systemische en oplossingsgerichte benaderingswijze die oorspronkelijk ontstaan is in de kinderbescherming in West Australie.

Signs of Safety bevat veel tools die je helpen om een goede werkrelatie op te bouwen terwijl je daarnaast concreet en helder verwoord wat de zorgen zijn. Van daaruit ga je met je "client" op zoek naar wat er moet gebeuren, heel concreet en die in de eigen omgeving daar het best bij kan helpen. Het belangrijkste komt daarna: monitoren en bijstellen zodat de bedachte plannen in het echte leven ook werken.

In deze workshop gaan we proeven aan enkele tools, die vertaald worden naar de supervisie praktijk. Een belangrijk gegeven om onveiligheid te signaleren is het onderbuik gevoel. Hoe onderzoek je dat samen? Welke vragen kun je stellen?

Vervolgens gaan we aan de slag met hoe je als supervisor je supervisant kan helpen een analyse te maken van gevoelens of signalen van onveiligheid. Dit kunnen zowel gevoelens of signalen zijn van de supervisant over zijn of haar eigen context, als gevoelens of signalen waargenomen tijdens het werken met cliënten. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven. De bijeenkomst is kosteloos voor leden maar we brengen 20 euro in rekening als je niet bent gekomen zonder afmelding uiterlijk 24 uur voor aanvang. Mocht je onverhoopt niet kunnen, schrijf je dan ajb ook weer uit via de website. Dat kan na inschrijving met de knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst. 

 

 

 

Locatie

Videolab
Torenallee 20
5617 BC Eindhoven
Einddatum: 
13 februari 2020
Begindatum: 
13 februari 2020