Suicide preventie in supervisie en coaching?! (0,5PE)

Regio: 
Noord-Brabant
Type: bijeenkomst

 Wim Welbers, werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg, werd zowel beroepsmatig als in zijn privéleven geconfronteerd met zelfdoding en met mensen met suïcidaal gedrag.

Hij heeft gewerkt als trainer van de Trainingen - Suïcide Preventie - binnen de ggz en algemeen maatschappelijk werk.

Tijdens deze avond deelt hij met ons zijn ervaring in volgende onderwerpen:

Wat delen mensen die suïcidaal zijn? Ze delen dat ze niet dood willen. (Citaat Ad vd Kerkhof, klinisch psycholoog en hoogleeraar klinische psychologie, deskundige op het gebied van suïcide preventie.)

Kunnen wij iets doen om het aantal suïcides te verminderen? Het eerste belangrijke is contact maken, ook over de wens van de ander om een einde aan zijn of haar leven te maken. In de begeleidingspraktijk is het daarom ook van belang suïcidaal gedrag te herkennen. We bespreken eigen ervaringen met degene die dat willen delen.

Om suicïdaal gedrag te kunnen herkennen wordt het "stress-kwetsbaarheid-entrapmentmodel" een denk en werkmodel, geïntroduceerd.

Daarna wordt er geoefend in het contact maken. Welke vragen stel je? Hoe zorg je ervoor dat je vermijd om bezig te gaan met - probleem oplossen- maar jusit met contact maken als ware je een journalist die vragen heeft over jouw onderwerp. En dan? Wat daarna te doen vanuit je begeleidingspraktijk? Wat kun je verder doen? Moet er een warme overdracht van je cliënt aangaan? Als je over deze vragen mee wil denken nodigen we je van harte uit voor deze workshop.

Locatie

Wijkgebouw de Slinger
Jan Schöfferlaan 3
5212 RE ‘s-Hertogenbosch
Einddatum: 
22 maart 2018
Begindatum: 
22 maart 2018
De routebeschrijving vind je hier http://deslinger.info/contact/