Verbindend communiceren in coaching en supervisie (1/2 PE)

Regio: 
Enschede
Type: bijeenkomst

Geweldloos of verbindend communiceren door Ria Schlepers en Agnes Tuinte

Woensdag 23 januari 2019 van 18.30 uur tot 21.00 uur

Wat ga je doen in deze workshop?

Wie als supervisor/ coach andere mensen begeleidt in hun professionele ontwikkeling merkt al snel dat de drama-driehoek zich aandient. In deze workshop dagen wij je uit om op zoek te gaan naar jouw eigen aandeel en naar de intenties die je eigenlijk hebt in je communicatie. Herken je de aanklager-redder-slachtoffer bij de gebruiker?
Stilstaan bij onderliggende behoeftes en waarden; door je hiermee te verbinden open je de weg naar verbinding met de ander/ je omgeving en realiseer je al doende mogelijkheden hoe vreedzamer te kunnen communiceren met behoud van respect voor jouw persoonlijke waarden en die van de ander.
In deze workshop leer je je aan de hand van de theorie over geweldloos communiceren de aangereikte tools in te zetten in zowel prive- als professionele situaties. Je wandelt door de dynamiek  van je eigen drama-driehoek en oefent met de handvatten die je worden aangereikt. Je werkt aan de hand van casuistiek uit werk / prive.

Na afloop van de workshop neem je jezelf bewuster mee in de communicatie en we hopen dat je geinspireerd naar huis gaat en vervolgens ook anderen inspireert in hun ontwikkelig.

Ria Schleper is in haar dagelijks leven supervisor, coach en trainer.
Agnes Tuinte is werkzaam binnen de Achterhoek VO als personeelscoach en heeft een rol als voorzitter in medezeggenschap.

Ria ervaart geweldloos communiceren als een praktische toepasbare manier om gewelddadige communicatie te voorkomen, heeft deze handelswijze geintegreerdd in haar dagelijks leven.
Agnes ervaart de weldaad van vrije speelruimte, als het lukt, van uit inzicht in het gevangen zijn in  "rood" communiceren om verbinding met onderliggende behoeftes te leggen.
Ria en Agnes hebben zich verbonden met elkaars passie en expertise, willen deze graag delen ten behoeve van ontwikkeling als individu en als beroepsbeoefenaar / supervisor.

Locatie

Saxion
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
Einddatum: 
23 januari 2019
Begindatum: 
23 januari 2019
Ruimte E. 304 Parkeren kan in de omgeving. Denk er wel aan om naar de tijden op de parkeermeter te kijken