Wat doe ik met de gegevens van mijn cliënten? (0,5 PE)

Regio: 
Limburg
Type: bijeenkomst

In gesprek met mr. Léon Haszing, privacyfunctionaris van het Radboudumc Nijmegen.

Een initiatief van de LVSC regio Limburg in samenwerking met het Radboudumc KPV - Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc Nijmegen.

Op 25 mei 2018 wordt een nieuwe, Europese regelgeving van toepassing rond de bescherming van persoonsgegevens. De Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Welke gevolgen heeft dit voor ieder die met cliënten werkt in dienst van organisaties of met een eigen praktijk? Welke informatie van cliënten mag ik bewaren en wat niet? Hoe moet ik ze bewaren? Hoe communiceer ik hierover naar mijn cliënten én naar de instanties met wie ik samenwerk?

Op deze en andere vragen gaat Léon Haszing in tijdens deze bijeenkomst, die uitermate belangrijk is voor professionals die in zelfstandig of in opdracht van organisaties met cliënten werken: supervisoren, coaches, geestelijk verzorgers, etc.

Mr. Léon Haszing (DPO) werkt als privacyfunctionaris bij het Radboudumc. Hij heeft ervaring in vraagstukken rond governance, risk en compliance. Verder is hij gespecialiseerd in audit, informatiebeveiliging en privacy in de zorg en rond medisch wetenschappelijk onderzoek.

De bijeenkomst duurt van 16:30 uur tot 18:30 uur en vindt plaats in het Radboudumc te Nijmegen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst was mogelijk tot 14 mei. Heeft u zich nog niet aangemeld en wilt u toch deelnemen? Mail dan naar limburg@lvsc.eu om te informeren of er nog mogelijkheden zijn.

Locatie

Radboudumc
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Einddatum: 
30 mei 2018
Begindatum: 
30 mei 2018
In verband met het aantal aanmeldingen zal de exacte ruimte binnen het RadboudUMC na 14 mei bekend worden gemaakt.