Wat kleurt mijn bril? (1,5 PE)

Regio: 
Zwolle
Type: bijeenkomst

Wat draagt er vanuit mijn achtergrond toe bij dat ik de werkelijkheid zie, zoals ik die zie?  En hoe kan ik dan toch zo open mogelijk aansluiten bij mijn supervisant of coachee? Een dag workshop in samenwerking met de Supervisorenopleiding Windesheim; voor leden van de LVSC en/of alumni van de supervisoropleiding Windesheim. Trainer: Corrie Horrel, docent supervisorenopleiding Windesheim.

Over de workshop
 Ieder mens kleurt de werkelijkheid door de eigen waarden, normen en overtuigingen. Veel daarvan krijg je van thuis mee, door opvoeding en vorming. Bewustwording daarvan voorkomt dat ik mijn onvermogen projecteer op de ander. Als begeleider (supervisor, coach) kan ik, juist door me dit te realiseren, open en nieuwsgierig zijn naar de overtuigingen van de supervisant / coachee. Ook het gedrag van de supervisant of coachee wordt (mede) gestuurd door overtuigingen. Soms komt dat heel sterk naar voren in bijvoorbeeld perfectionisme of een laag zelfbeeld. Mogelijk dient het zich meer verhuld aan, verpakt in waarden of normen. Hoe dan ook, voor de begeleider is het van belang om bij supervisant of coachee bewustzijn daarover te stimuleren, opdat ook hij ontdekt hoe dat doorwerkt in zijn beroepsuitoefening. 

Aan de hand van theorie over kernbehoeften en door middel van individuele en groepsopdrachten leidt Corrie ons deze dag langs de paden en hobbels van functionele en disfunctionele patronen, symmetrische en complementaire relaties.

Over de trainer: Corrie Horrel is docent supervisiekunde (leer)supervisor,coach, trainer persoonlijk leiderschap bij Hogeschool Windesheim; docent/groepbegeleider huisartsen in opleiding bij het UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen. Veel regioleden kennen Corrie Horrel al van andere gelegenheden en dat geldt zeker voor alumni van de supervisoropleiding Windesheim.

Datum en tijd: zaterdag 18 november 2017, 10.00 – 16.00 uur (inclusief lunch).

De workshop gaat door als er minstens 20 deelnemers zijn; maximum aantal deelnemers: 35! Plaatsing geschiedt op volgorde betaling. Voor de annuleringsregeling: zie de algemene voorwaarden.

Locatie

Dijkmoment Zwolle
Hessenweg 14B
8028 PA Zwolle
Einddatum: 
18 november 2017
Begindatum: 
18 november 2017
Op 2 minuten rijden vanaf de A28. Gratis parkeren.