Werken met thematische muzikale sculpturen (0,5 PE) = VOL

Regio: 
Arnhem en Nijmegen
Type: bijeenkomst

Op woensdag 21 februari van 19:30 -  22:00 (inloop 19:00 uur) is er een muzikale workshop. Aantal deelnemers maximaal 15.

Muzikale sculpturen
In deze workshop kunnen jullie kennis maken met hoe thema’s in het werken met muzikale sculpturen aan bod kunnen komen die ons persoonlijk raken. Als wij problemen ervaren of belangrijke keuzes moeten maken, is het denken en praten over of het luisteren naar goede raad vaak onvoldoende. Sterker nog, het kan de last vergroten. Bij het werken met muzieksculpturen betrekken we niet alleen het denken maar ook het voelen, het doen en het waarnemen bij het zoeken naar oplossingen. Omdat de nadruk ligt op doen en niet op lange gesprekken worden de sessies meestal ook als prettig ervaren en is er snel de mogelijkheid om ter plekke te oefenen met nieuwe inzichten en gedrag. Deze methode biedt ook nieuwe mogelijkheden binnen de supervisie, waarbij het creëren van nieuwe perspectieven en deze tot klank brengen veranderingsprocessen op gang kunnen brengen.

Voor het bespelen van de instrumenten is er geen enkele muzikale ervaring nodig. De instrumenten en de wijze waarop ze onder begeleiding van de coach bespeeld worden vragen geen oefening of muzikale kennis vooraf. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen met een open en nieuwsgierige houding.


Over Monica Wagner
Monica Wagner, in 1987 als pedagoog aan de Universiteit in Düsseldorf afgestudeerd en in 1992 afgestudeerd als muziektherapeut met een NLP en TA specialisatie, voltooide in 2002 haar studie docent muziek aan het conservatorium te Arnhem en in 2010 haar Supervisie opleiding in Amsterdam. In 2015 haalde zij haar mastertitel in Coaching en Psychologie over het verbeteren van het zelfreflectievermogen door het inzetten van muzikale sculpturen.

In haar jarenlange klinische en ambulante praktijkervaring binnen de forensische psychiatrie heeft zij samen met een psychotherapeut een contextuele en systemische muziektherapie ontwikkeld, waarin met muzikale klankopstellingen, sculpturen en muzikale dialogen gewerkt wordt. Sinds 2002 is zij werkzaam als docent, studieloopbaanbegeleider, supervisor en praktijkcoördinator van het differentiatie team muziek op de Creatieve Therapie Opleiding op de HAN in Nijmegen.

Aanmelden
Via onderstaande knop Inschrijven kun je aanmelden voor de bijeenkomst.

Voor een ieder die graag wat extra tijd voor ontmoeting wil: Er is gelegenheid om te eten in de ZALLOON van de HAN, dat is een restaurant in het gebouw op de begane grond en deze is zeker open tot 19:00 uur (de kosten hiervoor zijn voor eigen rekening). 

Locatie

Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen
Einddatum: 
21 februari 2018
Begindatum: 
21 februari 2018
Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Parkeren onder het gebouw. We ontmoeten elkaar in de ruimte in de C-Vleugel op de begane grond in C005.