Workshop 'Beschermjassen' (vervolg) (0,5 PE)

Organisator: 
zwolle
Locatie: zwolle
Begindatum: 
23 september 2019

In deze vervolgworkshop 'Beschermjassen' staat de vraag centraal hoe je als coach of supervisor in je eigen werksetting deze benaderingswijze kunt toepassen. 

Tijdens de eerste workshop in mei 2018 zijn we door Floorke Jutstra meegenomen in het gedachtengoed van de hulpverleningsmethodiek 'Beschermjassen'. Aan de hand van oefeningen heeft zij ons toen wegwijs gemaakt in dit intercultureel competentiemodel. Zo ontdekten we dat het voor de begeleider die met deze methodiek wil werken (of je nu hulpverlener, supervisor of coach bent) van belang is om inzicht te hebben in en kennis van de eigen culturele en historische bagage, omdat die je helpen vorm te geven aan ruimte voor diversiteit.

De deelnemers waren enthousiast over de methodiek, die hen ook heel bruikbaar leek voor supervisie respectievelijk coaching. Tegelijk ontbrak toen de tijd om in te gaan op de praktijkgerichte toepassingsvragen. Omdat er veel vraag was naar een vervolg om die verdiepingsslag te kunnen maken, hebben we Floorke gevraagd nog een keer te komen. 

In het kort, voor degenen die vorig jaar niet aanwezig waren: Beschermjassen kun je als werkwoord èn als zelfstandig naamwoord lezen. Als werkwoord bedoelt men er mee te zeggen dat je als begeleider je cliënt, supervisant, coachee of het team beschermjast. Opgevat als zelfstandig naamwoord slaat het op de familie, het eten, het landschap van vroeger, de tradities en geuren van toen. Allemaal vertrouwde elementen/aspecten, die helpen om veiligheid en verbinding te realiseren voor personen en groepen, die zich in een overgangssituatie bevinden. De ruimte tussen jou en de 'vreemde ander' heet transculturele ruimte en het is van belang dat er in die tussenruimte veiligheid is. Eerst dan is een open dialoog mogelijk. Om als begeleider/hulpverlener die veiligheid te kunnen creëren zijn interculturele competenties van groot belang.

Datum: maandag 23 september 2019. Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Over de begeleider:
Floorke Jutstra is maatschappelijk werker en trainer 'beschermjassen'. Zij heeft 13 jaar in de gedwongen jeugdzorg gewerkt. Daar is ze in aanraking gekomen met 'Beschermassen'. Zij heeft diverse trainingen gevolgd bij Kitlyn Tjin a Djie, grondlegger van 'Beschermjassen'. Vanaf haar eerste kennismaking met Kitlyn en met beschermjassen is zij gepassioneerd geraakt. 'Beschermjassen' is onderdeel geworden van haar werk en dagelijks leven. Momenteel is Floorke werkzaam als casemanager bij Slachtofferhulp Nederland en begeleidt zij nabestaanden van levensdelicten. 

Contact
Je kunt bij vragen contact opnemen met de regiocontactpersonen van zwolle (Riek van Haeringen en Els Günther) via zwolle@lvsc.eu.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven. Je dient eerst in te loggen om je te kunnen aanmelden. Mocht je verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Na inschrijven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst.

 

 

Locatie

Multifunctioneel Centrum De Bolder (zaal De Zeehond)
Dobbe 29
8032 JW zwolle
Einddatum: 
23 september 2019
Begindatum: 
23 september 2019
De Bolder ligt vlakbij de A28, afslag zwolle-Noord. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid. Ook met openbaar vervoer is De Bolder goed bereikbaar. Bus 4 richting Aa-landen stopt vlakbij. Telefoonnummer locatie: 038 453 9867