Workshop 'Kennismaken met Voice Dialogue"(0,5 PE)

Regio: 
Zwolle
Type: bijeenkomst

Over de Workshop 

Tijdens deze avond krijg je op een levendige manier inzicht in de Psychologie van de Ikken en de Voice Dialogue methode. Je ervaart Voice Dialogue aan den lijve en je maakt een demonstratiesessie mee. Het wordt een interactieve avond, waarin ook ruimte is voor vragen over de toepasbaarheid in jouw praktijk.  De workshop wordt gegeven door drs. Judith Budde. Resultaat van de avond zal zijn dat je: 

  • bekend bent met de theorie van de Psychologie van de Ikken 
  • kennis hebt gemaakt met de (kracht van) de Voice Dialogue methode
  • een indruk hebt of het werken met Voice Dialogue iets voor je is.

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is een impactvolle en niet-oordelende methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun binnenwereld. Voice Dialogue gaat er van uit dat mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel subpersonen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een perfectionist of een drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van onze ontwikkeling op de achtergrond en zelfs verstoten geraakt. Elke subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens en angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. Voice Dialogue beschrijft hoe deze verschillende kanten tot ontwikkeling zijn gekomen en wat hun functie en betekenis is.

Naast een psychologische theorie is Voice Dialogue ook een methode om respectvol met die kanten te werken. De begeleider gaat letterlijk in gesprek met de verschillende innerlijke stemmen van de cliënt. Dat stelt de cliënt in staat zijn innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en zichzelf beter aan te sturen. Zo kan een manager die steeds dichtklapt wanneer hij een presentatie moet houden, onderzoeken met welke kant in zichzelf die reactie te maken heeft. En hij kan ontdekken welke andere delen hij in zichzelf kan aanspreken om beter met de situatie om te gaan. Voice Dialogue is o.a. bruikbaar in supervisie, coaching, therapie en loopbaanvragen.

Datum: maandag 12 maart 2018. Tijd: 19.30 - 22.00 uur.   De workshop is inmiddels volgboekt! Inschrijven is niet meer mogelijk!

Over de begeleider

Drs. Judith Budde is mede-oprichter en directeur van Conferentie- en Opleidingscentrum het Balkon in Vasse en werkzaam als coach en opleider. Ze is één van de experts in Nederland op het gebied van Voice Dialogue en schreef o.a. het boek ‘Ik (k)en mijn Ikken’ en het handboek ‘Coachen met Voice Dialogue’. Ze geeft Voice Dialogue opleidingen voor beginners en gevorderden. Bekijk ook het interview met haar, waarin ze over Voice Dialogue vertelt. Of lees meer op www.hetbalkon.nl.

Locatie

Multifunctioneel Centrum De Bolder (zaal De Zeehond)
Dobbe 29
8032JW Zwolle
Einddatum: 
12 maart 2018
Begindatum: 
12 maart 2018
De Bolder ligt vlakbij de A28, afslag Zwolle-Noord. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid. Ook met openbaar vervoer is De Bolder goed bereikbaar. Bus 4 richting Aa-landen stopt vlakbij. Telefoonnummer locatie: 038 453 9867