Workshop 'Stemgeheimen' (0,5 PE)

Regio: 
Zwolle
Type: bijeenkomst

Wat doet een stem? Wat kan jij met je stem? 

De stem geeft veel informatie over het eigen verhaal of over de relatie tussen coach en coachee/supervisor en supervisant: opeens ‘een kikker’ of een brok in je keel, een overslaande of vlakke stem, lachen bij een naar verhaal. Het zijn sterke boodschappen binnen de communicatie, die je ook de ondertoon in het gesprek kunt noemen. Hoe kun je deze ondertoon bewuster oppakken en positief inzetten in het contact?

In deze workshop wordt de stem als non-verbaal instrument in de communicatie centraal gesteld. Met verschillende stemoefeningen stappen we even af van de verbale kant van de stem, de woorden. We verkennen klankkleur, toonhoogte, tempo, ritme, volume, intonatie. Dit zal even wennen zijn omdat de inhoud van de communicatie aanvankelijk volledig lijkt weg te vallen. Al doende zal echter blijken hoeveel er ook zonder woorden met je stem te communiceren valt. We zullen opwarmoefeningen doen met de hele groep en onderzoekende oefeningen in kleine groepjes. Er is ruimte voor vragen, en we zullen ook spelen en experimenteren met de opgedane ervaringen.

Datum: 14 september 2017; Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Maximum aantal deelnemers: 20               Door afmelding is er één plek vrij gekomen! Dus als je nog wilt...  

Over de trainer: Hetty Klompé is beeldend therapeut, stemcoach en docent/trainer. De non-verbale invalshoek en ervaringsgerichte leerprocessen zijn daarbij haar specialisme. Jarenlang was zij beeldend vaktherapeut in de ggz voor uiteenlopende cliënten-doelgroepen. Tussen 2008 en 2012 was zij als gastdocent verbonden aan de HU te Amersfoort. Sinds 2008 geeft zij regelmatig workshops ‘stem’ en heeft zij in Utrecht haar praktijk Stem & Beeld, voor therapie, training en coaching.  

Zij schrijft daarover: "Een belangrijke pijler in mijn werk is de methode Emerging Body Language (Rutten Saris). Stemgebruik - klinkend, zingend, pratend, lachend- kreeg vanaf 2006 mijn grote belangstelling. Hoeveel handreikingen de lichaamstaal – waaronder de stem - ons geeft om contact te leggen, ervaar ik dagelijks met mijn cliënten. Hiervan geef ik graag iets door aan mensen die communicatie als voertuig hebben voor hun werk."

Locatie

Jeruzalemkerk
Assendorperdijk 134
8012 EK Zwolle
Einddatum: 
14 september 2017
Begindatum: 
14 september 2017
Telefoon locatie: 038-4212443. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.