Nieuwsoverzicht

Hier vindt u nieuws, blogs en nieuwsbrieven. Gebruik het filter aan de rechterkant om een selectie te maken.

Nut van coaching

Overige
Type: nieuws
Datum: 19 april 2018
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers gezond hun pensioen halen? Veel bedrijven zoeken hun heil in coaching op de werkplek. Maar levert dit ook wat op?

Laten we leren geven

Overige
Type: nieuws
Datum: 17 april 2018
Het tijdperk van individualisering heeft haar eindstation haast bereikt. Het individu staat niet langer centraal, er is een beweging gaande die meer gericht is op het collectief. Guus Gelsing schrijft hierover een interessante column.

Coach of consultant? Consultative coaching!

Overige
Type: nieuws
Datum: 11 april 2018
Het beste van twee werelden: een combinatie van coaching en consulting in de vorm van consultative coaching.

Creativiteit op de werkvloer

Overige
Type: nieuws
Datum: 3 april 2018
Creativiteit staat aan de basis van innovatie binnen een bedrijf. Innovatie is niet te trainen, creativiteit gelukkig wel! Vier tips voor meer creativiteit op de werkvloer.

Wat zegt de langste studie over geluk?

Overige
Type: nieuws
Datum: 29 maart 2018
Robert Waldinger is een Amerikaanse psychiater en tevens professor aan de Harvard Medical School. In dit inspirerende verhaal vertelt hij over de resultaten van een grote, 75-jaar durende Harvard studie over geluk bij volwassenen.

Ontwikkelen: er is meer nodig dan een cursus

Overige
Type: nieuws
Datum: 28 maart 2018
Cursussen en opleidingen bereiden medewerkers niet voldoende voor op het werk van de toekomst. De oplossing? Leren op de werkvloer.

Werkgelukdeskundige: een beroep van de toekomst

Overige
Type: nieuws
Datum: 21 maart 2018
Vroeger ging je werken om geld te verdienen, brood op de plank! Van werkstress en burn-out had niemand gehoord. Maar de huidige en vooral jonge generatie werknemers wil dat het werk hen gelukkig maakt, dat ze zich kunnen ontplooien. Met de aantrekkende economie moeten werkgevers steeds meer hun best gaan doen het werk aantrekkelijk te maken voor het personeel.

Zelfreflectie draagt bij aan langer leven

Overige
Type: nieuws
Datum: 20 maart 2018
Als je volledig achter een levenskeuze staat heeft dat nog lang effect, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Een nieuwe analyse van data uit ‘the Nun Study’ laat zien dat de nonnen die uit volle overtuiging kiezen

Het boetebeleid van AVG

Overige
Type: nieuws
Datum: 20 maart 2018
Vele geruchten spelen al op over het boetebeleid van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De Autoriteit Persoonsgegevens zal zich de eerste maanden na de invoering vooral toeleggen op voorlichting.