Jutta Christiansen

Jutta Christiansen

Professioneel profiel

“Niemand kan ook maar iets aan je onthullen wat niet reeds half slapend in het ochtendgloren van je kennisrust. De leraar die in de schaduw van de tempel wandelt, te midden van zijn volgelingen, geef niet van zijn wijsheid, maar veeleer van zijn geloof en liefhebbende aard. Als hij inderdaad wijs is dit tijdje niet het huis van zijn wijsheid te betreden maar veeleer leidt hij je naar de drempel van je eigen geest.” (Khalil Gibran)

Over mij.
Jarenlange ervaring, kennis en kunde in psychologie, maatschappelijk werk, docentschap, IMH-specialisme en yogadocent geven mij een brede en stevige basis voor het uitoefenen van mijn vak, supervisie.
Sinds 2015 begeleid ik supervisanten op de HvA en ook privé individueel of in groepjes.
Vanuit hoofd en hart luister ik naar je met respect en vanuit liefdevolle nieuwsgierigheid. Ik begeleid en ondersteun jou in jouw onderzoek; ik neem waar, stel vragen, vertel wat ik zie en hoor, en bied verschillende methoden aan om jou nog dieper te laten duiken in jouw ontdekkingstocht.

Mijn CV
Geboren ben ik in 1965 in Duitsland.
In 1991 ben ik verhuisd naar Amsterdam.
Vlak voor de geboorte van mijn tweede kind ben ik in 1998 afgestudeerd als ontwikkelingspsychologe aan de UvA.
Van 1998-2008 heb ik gewerkt als maatschappelijk werker bij Bureau jeugdzorg.
Sinds 2008 werk ik als docent maatschappelijk werker (tegenwoordig social work) en sinds 2015 ook als supervisor aan de HvA.

Verder heb ik
in 2010 de tweejarige opleiding tot Infant Mental Health Specialiste bij het RINO te Amsterdam
in 2013 de level één tot Kundalini-Yoga docent
en in 2017 de tweejarige opleiding tot supervisor aan de HU te Utrecht afgerond.
Begin 2020 heb ik de basisopleiding “familieopstelling” gevolgd bij het UNLP te Amsterdam.
Vanaf september 2020 volg ik de tweejarige opleiding “stembevrijding” aan het centrum voor stembevrijding te Amsterdam.


Wat is supervisie?
Als kind ontwikkel je gedrag en vaak wordt jou in die jaren gedrag ook opgelegd. Gedrag dat je nodig hebt om in jouw wereld en de wereld van je verzorgers te kunnen functioneren, soms zelfs om te kunnen overleven. Door de jaren heen neem je dat gedrag mee en verwordt het tot een automatisme. Je gedraagt je op een bepaalde manier zonder daar nog verder over na te denken of de daarmee gepaard gaande emoties waar te nemen. Nu je volwassen bent en je in andere werelden leeft dan die van het kind, zou je je oude gedrag kunnen onderzoeken en ter discussie stellen.
Tijdens de supervisie doen wij dat op een liefdevolle, nieuwsgierige en niet-oordelende manier. We onderzoeken jouw gedrag en hoe je dat inzet als professional in die functie, in die organisatie, met die cliënt in deze situatie: Wat past nog bij mij? Wat past nog in welke situatie? Hoe helpend is mijn gedrag? Op welke manier kan ik daarmee mijn cliënt ondersteunen? In hoeverre past mijn gedrag bij de regels van mijn organisatie en functie? Welk gedrag wil ik nog aanhouden, welk gedrag wil ik verder ontwikkelen, wat wil ik veranderen? Wat helpt mij daarbij? Wie of wat kan mij ondersteunen? Wat zijn daarin mijn eigen krachten en kwaliteiten?
Onderzoekende nieuwsgierigheid zet vanzelfsprekendheden in een nieuw licht. Nieuw ontwikkeld bewustzijn kan bijdragen tot nieuwe vrijheden en kan helpen het werken met cliënten (nog) leuker en effectiever te maken en jou weer meer voldoening en vaak ook meer rust in het werk te laten ervaren.

Supervisie is dus geen werkbegeleiding, waarin ik jou tips en adviezen geef hoe mogelijk anders om te gaan met een bepaalde casus. Het is ook geen coaching, waarin wij samenwerken aan (door de werkgever) vastgesteld doelen, waarin ik sturend en directief ben. Supervisie is zelfonderzoek, waarin ik jou begeleid. Ik volg jou, ik spiegel jou, ik confronteer jou met behulp van een luisterend oor, observatie van je lichaamstaal, met vragen en opmerkingen al dan niet ondersteund door bepaalde technieken en methoden (zie ook “werkwijze”).


Op welke manier werken wij met elkaar?
Na een eerste (gratis) kennismaking maken we afspraken voor 11 bijeenkomsten van 60 minuten.
Tijdens de derde bijeenkomst vindt een “klik-moment” plaats. Dit om even in het kort met elkaar te evalueren of alles naar wens verloopt.
Tijdens de zesde bijeenkomst maken wij een pas op de plaats. Welke rode draad ontdek jij, wat heeft het jou tot nu toe opgeleverd en waar wil je verder aan werken?
De 11e bijeenkomst staat in het teken van oogsten en afscheid nemen.
De gesprekken vinden plaats bij mij thuis aan mijn oude versleten keukentafel. Ik zorg altijd voor een opgeruimd en schoon huis en voor een lekker kopje thee.

Vanuit een not-knowing-position begeleid ik jou in jouw ontdekkingsreis op verschillende manieren.
Daarvoor maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken met verschillende theoretische achtergronden zoals:
• systemisch werken
• verschillende vormen van opstellingen
• overdracht en tegenoverdracht
• psychodrama
• transactionele analyse
• mindfulness
• diverse expressieve methoden
• NLP
• positieve psychologie.
De diverse vormen pas ik toe al naargelang wat zich aandient tijdens het gesprek.

Contact

Supervisie Jutta Christiansen
Julianaplantsoen 173
1111XL Diemen
Nederland
0621158687

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*