Tanja Lemain- Balkenende

Contact

Tanja Lemain Supervisie & Coaching
Bitterschoten 5
3831PC Leusden
Nederland
06 24254731

Professioneel profiel

Kernwoorden: verbondenheid - humor - realisme - zelfinzicht - vasthoudendheid uniciteit - veelkleurigheid - diversiteit - multicultureel Tijd voor jou! Jouw levensweg - Jouw leerweg Betekenisvol voor jezelf - Voor een groter geheel Samen lerend op weg!

Referenties

WO student van Aruba
4. Welke rol speelde het persoonlijke contact in dit coachingstraject? a. Het persoonlijk contact was voor mij belangrijk, omdat ik iemand ben die vaak vast in mijn eigen hoofd zit. Ik heb een persoon nodig die mij uit mijn “gedachte cirkel” kan halen om zo verder te kijken en/of op een andere manier. Zelf zou ik daardoor nooit tot een oplossing zijn gekomen. b. Door middel van contact kon ik alternatieve methodes van communiceren bespreken en daarmee aan de slag gaan. Door het corrigeren en advisering heb ik kunnen leren en heb ik het uiteindelijk ook in praktijk kunnen brengen. 1. Terugkijkend op dit traject, welke interventies hebben u geholpen? a. Het meest belangrijke vind ik zelf de kernkwaliteiten en het spel waarmee ik bepaalde kwaliteiten moest invullen om zo mijn reacties of gevoelige situaties te kunnen “voorspellen” (kernkwaliteit, valkuil, allergie, en uitdaging). Ik heb heel veel over mijzelf ontdekt en ik gebruik het nog steeds voor bepaalde situaties. b. Op een gegeven moment kon ik mijn kernkwaliteiten gebruiken om een “conflict” situatie op te lossen met mijn leraar. Ik stond zelf versteld dat het zo goed uitpakte en vond er dus vertrouwen in dat als ik vanuit mijn krachten werk en reageer, dat ik dan betere resultaten behaal.
WO student van Curacoa
Geleerd bij supervisie: • Besluiten nemen/knopen doorhakken • Kernkwaliteiten en competenties en hoe deze in te zetten in het dagelijks leven. • Wie ben ik,wat wil ik,wat kan ik,wat mag/kan ik aanleren • Loslaten van een sneller tempo en met kernkwaliteiten en competenties op eigen manier werken en toch doen wat er gedaan moet worden • Zelfwaardering • Mezelf leren kennen/mezelf zijn • Zelfreflectie • Plannen • Zelfvertrouwen Ik zat na te denken wat het mooiste is dat ik geleerd heb bij supervisie? Ik kom dan tot de ontdekking dat ik dan weer het lijstje aan het opnoemen ben.Er zullen ook wel zaken zijn die ik niet genoemd heb, maar waarvan ik in de praktijk achterkom dat ik ze bij supervisie geleerd heb. Het belangrijkste is toch zelfreflectie hierdoor leer ik mezelf steeds beter kennen en zo leer ik de situatie onder ogen te zien. Zelfwaardering is voor mij ook heel belangrijk omdat ik dat vroeger niet deed. Zelfwaardering maakt dat ik mezelf leer waarderen,belonen en leer inzien dat je het kan en dat ik er mag zijn. Met het vele dat ik geleerd heb bij supervisie is het elke dag weer een keus om dit in te zetten. Kortom een leerproces.
Nederlandse Maatschappelijk werker
Ik ben bevestigd door Tanja dat ik dingen die ik vind of voel mag noemen en hierin meer aandacht moet vragen. Dit maakt dat ik me zekerder voel in mijn gevoel over zaken. Tijdens supervisie krijg ik de kans om over situaties en innerlijke drijfveren te spreken die anders misschien weggestopt blijven. Van binnenuit probeer ik mijn ervaring en de situatie te reflecteren om het vervolgens te formuleren en te toetsen in de praktijk. Vooral de laatste twee fases blijven een uitdaging. Ik vind het prettig dat Tanja doorvraagt op bepaalde opmerkingen van mij en dat zij ook terugkomt op eerder gedane uitspraken. Zij probeert de lijn in mijn leerproces en verhaal duidelijk vast te houden en geeft mij richtingen aan welke kant ik op kan gaan.
Coachee vanandertraject
Waarover bent u tevreden? Locatie, flexibiliteit, support, bemoediging, troost, kennis en inzichten die ik verworven heb. Er was geen dwang en geen verwijt als ik mijn opdrachten niet af had en dat beviel me zeer goed. Er werd constant positief bemoedigend gekeken naar mijn welzijn. Dat stond op de eerste plaats en er werd ruim rekening met mijn tekortkomingen gehouden, als ik bijv. niet snel genoeg een vooruitgang boekte op een afspraak nakwam doordat ik te veel problemen had.