Erkende opleidingen en permanente educatie (PE)

Vind hier uw opleiding tot LVSC-geregistreerd supervisor of coach. Zoekt u bijscholing voor uw herregistratie? Bekijk hier welke externe PE-aanbieders er zijn. Een overzicht van LVSC PE-aanbod en extern aanbod met korting treft u aan in het activiteitenoverzicht.

ACS Ontwikkeling

Opleiding voor intervisoren van (integrale) wijkteams (11 PE)

Op woensdag 20 september 2017 van 09.30 uur– 13.30 uur start de 2e opleidingsgroep.

De eerste groep startte in september 2016, in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hieraan namen alle intervisoren van de (integrale) wijkteams verplicht deel.

De reflectieve praktijk is één van de pijlers in de ondersteuning van de wijkteam-medewerkers. In de reflectieve praktijk kunnen de wijkteamwerkers begeleid worden om hun praktijk reflectief te onderzoeken en dit op een zo hoog mogelijk niveau te leren verwoorden en verantwoorden.

De begeleiders, ook wel intervisoren genoemd, dienen in staat te zijn het reflectief leren van de werkers op een gedegen niveau te kunnen faciliteren. Om deze nieuwe taak goed te kunnen uitvoeren hebben de begeleiders meer kennis en ervaring nodig over de leer-en begeleidingsprocessen in een groep. Volgens ons lijkt deze begeleiding methodisch en inhoudelijk meer op groepssupervisie dan op intervisie. Vandaar dat gekozen is voor een gedegen opleiding van 10 maanden met 44 contacturen en een minimale studiebelasting van 90 uur. De competenties zijn beschreven in de notitie: ”Profiel met minimale eisen waaraan een intervisor moet voldoen”. De deelnemers van de 1e opleidingsgroep zijn zeer enthousiast.

De opleiding wordt verzorgd door Albert Meijerink (o.a. docent supervisiekunde) en Bert Vosselman (trainer en opleider bij Care & Able)

Deelname kost €1450,- (LVSC-leden krijgen 145,- korting) en levert 11 PE punt op bij LVSC. De bijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam, Albregt Engelmanstraat 3 op woensdag 20 september, 11 oktober, 8 november,

6 december 2017 en 10 januari, 7 februari, 7 en 28 maart, 18 april, 23 mei en 20 juni 2018, alle keren van 09.30 uur tot 13.30 uur.

Informatie en aanmelden kan via: a.meijerink@casema.nl

Meer informatie

Ambire

TOEPASSING de H.E.L.D. in Kamers van de Geest ( 1,5 PE )

Deze workshop is een VERVOLG op de workshop De H.E.L.D. in Kamers van de Geest. Verdieping naar zingeving. Uitleg hoe de methode ‘kamers van de geest’ en ‘de H.E.L.D’ methode kunnen worden toegepast als deur naar dieperliggende betekenisgeving bij werken met mensen die te maken hebben met psychosomatische klachten, trauma of chronische en/of levensbedreigende ziekten.

Datum: 28 november 2017

LVSC leden ontvangen 10% korting. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Ambire

De H.E.L.D. in Kamers van de Geest (1,5 PE)

De H.E.L.D. in Kamers van de Geest: mensen sneller helpen hun ervaringen te bevatten en op een positief spoor te komen. Leer werken met deze methode waardoor mensen snel een negatief gevoel zelf om kunnen zetten naar een beter gevoel. Zichzelf sturen, in beweging komen als ze vastzitten. Zonder hun ervaring te ontkennen. Zonder hun overlevingsstrategie af te keuren. Maar om zelf te kunnen kiezen 'hoe ze zich willen voelen'.

Datum: 31 oktober 2017

LVSC leden ontvangen 10% korting. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Attune

Gesprekken met Impact (6,5 PE) start september 2017

Gesprekken met Impact is een intensief programma van vier maanden voor coaches, supervisoren, managers, leidinggevenden en adviseurs die gesprekken naar een hoger niveau van vertrouwen willen tillen.

Gesprekken met Impact werkt met inzichten op het snijvlak van de neurobiologie, de positieve psychologie, de systeembenadering, breinleren en de communicatieve gedragswetenschappen. Methodieken en tools zijn systeemgericht en leunen sterk op Conversational Intelligence®, Focusing® en ORSC®.

LVSC leden krijgen 10% korting en betalen geen €1.800,- maar €1.620,-

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Bureau Beschermjassen

Workshop Coachen in de transitionele ruimte (1,5 PE)

Hoe kun je teruggaan naar de familiale en culturele historie van een coachee? Hoe kom je erachter waarom iemand stagneert en wat hij aan oude wijsheid al bij zich draagt om een verandering aan te kunnen gaan? Hoe kun je beschermjassen inzetten in een coachingstraject?

Datum: 15 juni en 28 september 2017

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Clooser2

Training 'Mindfulness in de eigen begeleidingspraktijk' (5,5 PE)

Supervisoren, coaches  en andere professionele begeleiders leren wat Mindfulness kan betekenen voor de begeleidingspraktijk met soms complexe begeleidingsvragen. Mindfulness biedt heldere inzichten en praktische vaardigheden, die leiden tot verdieping en eenvoudig toe te passen zijn. Dit stelt zowel de begeleider als de cliënt in staat te reflecteren en acteren vanuit balans, terwijl minder stress wordt ervaren.

LVSC-leden ontvangen korting en betalen €468,- in plaats van €520,-

Data start april: 14 en 21 april, 5, 19 en 26 mei, 2,16 , 23 en 30 juni. Reservedatum: 7 juli 2017

Data start oktober: 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november, 1, 8 ,15 en 22 december. Reservedatum: 12 januari 2018

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

De uitzondering

Oplossingsgericht werken (5 PE)

3-daagse cursus
Wil je ( nog beter) effectief, activerend en motiverend leren begeleiden? Misschien herken je je in een aantal uitspraken van deelnemers aan het begin van onze cursus:

- Ik wil de ander meer zelf laten nadenken over zijn oplossingen i.p.v. oplossingen aan te dragen.
- Ik vind het lastig om door te vragen. Het gesprek valt vaak stil of gaat een kant op die ik niet wil.
- Ik wil meer focussen op wat er (al) goed gaat en op de krachten van de ander. i.p.v. op problemen. 
- Hoe help ik de ander om problemen te vertalen naar wensen en doelen?       

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

De Vrije Vloer

Supervisie: Je persoon als coach centraal? (6 PE)

Jouw professioneel handelen als coach en je persoonlijke ontwikkeling. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. In supervisie versterk je beide en krijg je meer inzicht in het effect van je interventies. Ervaar hoe het ook kan en ontwikkel je als coach én persoon.

6 PE punten voor de groepsversie.

Leden van LVSC krijgen 10% korting.

Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.

Meer informatie

De Vrije Vloer

Workshop: De Proeverij (2 PE)

Een dagje proeven, zien en ervaren wat psychodrama voor jou als coach en voor je klanten kan betekenen.

Je oefent spelenderwijs met een aantal eenvoudige psychodramatechnieken. Je ervaart de kracht en het effect van de methode.

LVSC leden krijgen 10 % korting

Ga naar website voor meer informatie en aanmelden

Meer informatie

De Vrije Vloer

Leergang: Speels en verdiepend coachen, deel 2 (12 PE)

In deel 2 gaan we voorbij de technieken en werkvormen. Jouw eigenheid als coach, werkend met psychodrama, staat centraal.

Leer hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie, leer hoe je kunt werken met de creatieve vrijheid van psychodrama.

LVSC leden krijgen 10 % korting

Ga naar website voor meer informatie en aanmelden

Meer informatie