Permanente educatie (PE)

Zoek je bijscholing voor je herregistratie? Hieronder vind je een overzicht van externe aanbieders van bij- en nascholing waar LVSC PE-punten aan heeft toegekend.

Kijk ook in onze activiteitenagenda voor een overzicht van extern PE-aanbod mét korting voor LVSC-leden!


  ANSE

  ANSE Talent Talks (0,5 PE)

  ANSE is een samenwerkingsverband van nationale beroepsverenigingen voor supervisie en coaching in Europa. Ook LVSC is aangesloten bij ANSE. 

  ANSE organiseert voor leden van aangesloten organisaties gratis online bijeenkomsten onder de naam ANSE Talent Talks. Tijdens deze Engelstalige bijeenkomsten verzorgt een internationale gast een webinar, workshop of lezing. Een ANSE Talent Talk duurt één tot twee uur. 

  Informatie en aanmelden
  Deelname aan een ANSE Talent Talk is gratis voor LVSC-leden. Voor meer informatie, data en aanmelden ga je naar de website van ANSE.

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT - De winst van controleverlies (1 PE)

  Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost veel energie en geeft onnodig leed. In deze masterclass staan bewustwording en loslaten van controlestrategieën centraal. Zodat er meer ruimte ontstaat voor dat wat voor cliënten belangrijk is en zij koersvast kunnen handelen in lijn met hun waarden en verlangens.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders Eigen. 

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT-Leef je Waarden (1 PE)

  Wanneer je weet wat voor jou echt waardevol en belangrijk is, kun je in de waan van de dag ook gemakkelijker koers houden. Waarden geven richting aan ons handelen, aan hoe we in het leven willen staan. Zonder je waarden in het vizier kun je je stuurloos voelen, en moeilijk je weg weten te vinden in de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Dan bestaat de kans dat je je laat leiden door je omgeving, economische omstandigheden of wat anderen belangrijk vinden. Zo kunnen we onbewust van onze waarden afraken. En dat geeft onrust en onvrede.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders Eigen.

   

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT- Parkeer je Piekerverstand (1 PE)

  Moeiteloos loskomen van gedachten

  Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert 50.000 gedachten per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.

  80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. 

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders Eigen.

   

  Meer informatie

  Behavior Change Academy

  Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling (12 PE)

  De Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling is een verdiepende opleiding die in 7 lesdagen een overzicht geeft van wetenschappelijke informatie rondom persoonlijke ontwikkeling. In drie modules (Filosofie, Psychologie, Praktijk) leer je onderbouwde methodieken voor coaching, training en begeleiding en oefen je hiermee. Na de opleiding heb je meer inzicht én een groter gevoel van overzicht, maar ook meer impact op je doelgroep door een evidence-based aanpak. Hiermee kun je iemand die meer inzicht wil in zijn/haar persoonlijkheid, waarden, doelen en levensverhaal beter begeleiden. Dit versterkt je coach- of trainingstrajecten of bijvoorbeeld je werk als psycholoog, docent, beleidsmaker in onderwijs of HR-professional.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen (7 PE)

  De 5-daagse opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen is een verdiepende vervolgopleiding voor coaches.

  Je leert systemisch coachen met diverse soorten familieopstellingen. Je ontwikkelt essentiële systemische vaardigheden, krijgt kennis en inzicht in de belangrijkste systemische kaders en leert familieopstellingen vakbekwaam begeleiden.

  In je persoonlijke ontwikkeling als coach onderzoek je je systemische bagage in relatie tot je systemische coach houding en de systemische plek die je inneemt als coach.

  In het programma word je stap voor stap meegenomen in het systemisch werken binnen coaching. Hierbij komen de volgende aandachtspunten aan de orde:

  • Dag 1: Systemische principes in familiesystemen
  • Online workshop 1: Systemische vaardigheden inoefenen
  • Dag 2: Ouder-kind dynamieken
  • Online workshop 2: Systemische familiepatronen
  • Dag 3: Thema-opstellingen voor coaching

  De opleiding Systemische Coachen met Familieopstellingen duurt ongeveer 4 maanden en bestaat uit 3 Opleidingsdagen, 2 Online workshops, 4 Intervisiebijeenkomsten, Literatuurstudie, Praktijkcoaching.

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Opleiding Systemisch loopbaancoach (6,5 PE)

  De 5-daagse opleiding Systemisch Loopbaancoach is een vernieuwend en verrijkend vervolg op je (loopbaan)coach opleiding. Het voegt systemisch coachen toe aan je professie als (loopbaan)coach en het verbindt systemisch werken met bestaande loopbaankaders en loopbaanmethodieken.

  In de opleiding leer je systemisch coachen gericht op 3 aandachtsvelden:

  • De coachee: De impact van systemische bagage op het gebied van werk en (levens)loopbaanontwikkeling van de coachee.
  • De organisatie: De loopbaanontwikkeling van de coachee binnen de systemische organisatiecontext & systemisch kijken naar loopbaanvraagstukken in organisaties.
  • De loopbaancoach: De systemische bagage van jou als loopbaancoach en de plek die je inneemt in een loopbaantraject.

   

  Na de verdiepende Opleiding Systemisch Loopbaancoach

  • Kun je loopbaanvragen benaderen vanuit een systemische bril
  • Kun je systemisch waarnemen en vragen stellen, waardoor een loopbaanvraag in een breder perspectief wordt onderzocht
  • Beheers je offline en online loopbaancoaching-methodieken
  • Heb je inzicht in de systemische plek die je als loopbaancoach inneemt tijdens de contractering en uitvoering van een loopbaantraject
  • Beheers je diverse offline en online opstellingen voor loopbaanvraagstukken op individueel en organisatie niveau
  • Is je kennis en inzicht vergroot op het gebied van loopbaanontwikkeling
  • Heb je je portfolio voor je certificering als Noloc Register Loopbaanprofessional versterkt

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Training Teamcoaching en Groepsdynamica (6 PE)

  De 3-daagse Training Teamcoaching en Groepsdynamica is een praktijkgerichte training waarin je de basis van teamcoaching leert. Je leert kijken naar de teamdynamiek op de bovenstroom en onderstroom, ontwikkelt je teamcoaching vaardigheden en krijgt een toolbox aan teamcoaching werkvormen.

  In de training oefen je veelvuldig in de rol van teamcoach, en worden veel voorkomende groepsdynamieken in teams besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden van deelnemers.

  De Training Teamcoaching en Groepsdynamica duurt ongeveer 2 maanden en bestaat uit 3 opleidingsdagen, 2 intervisiebijeenkomsten en literatuurstudie.

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Opleiding Transactionele Analyse voor Coaches en Trainers (6 PE)

  In de vervolgopleiding Transactionele Analyse krijg je inzicht in het gedachtengoed van Transactionele Analyse (TA) en leer je hoe je essentiële thema's van TA kunt toepassen in je coaching.

  Je ervaart de intensiteit van de TA-thema's in je persoonlijke ontwikkeling als coach, krijgt een toolbox aan TA-werkvormen die je direct kunt inzetten in je eigen coaching en leert deze werkvormen professioneel en verdiepend begeleiden.

  De Opleiding Transactionele Analyse is een vervolgopleiding voor coaches en trainers. Je kunt TA bijvoorbeeld inzetten bij coaching of training op het gebied van effectieve communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschapsontwikkeling.

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Bureau Begeleidingskunst

  Online cursus De juiste vraag (2 PE)

  Goede vragen dragen bij aan betere gesprekken, diepgang in contact en meer kwaliteit in samenwerking. Wij geloven dat, hoe goed je daar ook in bent, je altijd nieuwe dingen kunt leren en ontdekken.

  De cursus vragen stellen biedt:

  • Maatwerk voor leiders, coaches en adviseurs
  • Drie online inspiratiesessies door Joris en Mieke
  • Begeleiding door professionele coaches
  • Wekelijks een opdracht
  • Meteen toe te passen je praktijk
  • Breed palet aan inspiratie- en oefenmateriaal
  • Oefenen en uitwisselen met vaste sparringpartner
  • Grotendeels online, aangevuld met F2F contact waar mogelijk

  De cursus is voor leiders, coaches en adviseurs die nog betere vragenstellers willen worden. We koppelen deelnemers gericht aan elkaar in duo's om te sparren en van elkaar te leren. Jouw ambitieniveau bepaalt hoe pittig de cursus wordt.

  Informatie en aanmelden

  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Bureau  Begeleidingskunst.

  Meer informatie