Corry Fickinger

Contact

Praktijk voor supervisie coaching focusing
Kwakersplein 10 -1
1053 TZ Amsterdam
Nederland
020 6164464 06 51244795

Professioneel profiel

Supervisor, leersupervisor, registercoach (LVSC) en geregistreerd focusbegeleider (TFI). In supervisie maak ik gebruik van diverse methoden zoals focusing, voice dialogue, mindfulness en lichaamsgerichte oefeningen. De supervisant stimuleren om onderzoekend te leren denken, voelen, willen en handelen t.a.v. de eigen werkzaamheden. In leersupervisie gaat het om het verband tussen het superviseren dat de supervisor i.o leert en het superviseren dat hij/zij in de leersupervisie ervaart. Dit vraagt om specifieke aandacht voor het omgaan met leermateriaal. Ook hier gebruik ik eerder genoemde invalshoeken in de leersupervisie. Coaching is gericht op een specifieke vraag en resultaat gericht. Het accent kan daarbij gelegd worden op persoonlijk of vakmatige doelen, of een combinatie van beide. Er kan gebruik gemaakt worden van gerichte opdrachten en observaties. Een coachingtraject is korter dan een supervisietraject. Focusing pas ik zowel in supervisie, leersupervisie en coaching toe. Doelstelling is aandacht geven aan die lichamelijke ervaringen die een relatie hebben met een (werk) probleem. Eigen gevoelensuitingen om zetten in innerlijke handelingen waardoor werkelijke veranderingen zich kunnen voltrekken en oplossingen voor problemen zich aan kunnen dienen. (E. Gendlin)

Referenties

opl.Hypno- en Regressietherapie TranceArt - Den Haag; opl.Psychomotorkindertherapie - Utrecht; Hogeschool van Amsterdam sph/deeltijd; opl. Bewegingsexpressietherapie Fontys Hogeschool voor de Kunsten - Tilburg
supervisie aan therapeuten i.o. TranceArt Den Haag en opl.psychomotorkindertherapie (PMKT) Utrecht .Groepssupervisie Hogeschool van Amsterdam sph. voltijd. Begeleide Intervisie opl. PMKT. Leersupervisie supervisoren i.o. Supervisie aan vaktherapeuten voor registratie SRVB. Coaching uiteenlopende beroepen. Aangesloten bij LOC. Landelijke Vereniging voor coaching in het onderwijs.