Sanne Roks MSc

Contact

ROKS.NU
Da Costakade 66 bis
3521VV Utrecht
Nederland
030 751 60 30

Professioneel profiel

Jij wil wat ieder mens wil en wel op jouw eigen manier: Je wil voluit en vrijgevochten leven (en werken)!
Je hebt zin om je stevig te voelen, om dingen anders te doen. ​Om je minder ingesnoerd, knokkend, verward, ontwijkend, eenzaam of verdoofd te voelen.
Je wil gezond zijn: je patronen begrijpen, doorleven, omdraaien en opruimen.
En natuurlijk wil je je vooral ook realiseren wat al gezond is. Dat heb je immers al gekregen of bevochten en je kunt daar goed op voortbouwen.

Ik ben Sanne Roks en ik begeleid individuele mensen, relaties en groepen. Ik maak ingewikkelde 'lessen' zo simpel mogelijk en leer mensen om op een andere manier 'naar hetzelfde te kijken'. Alternatieven worden hierdoor helder. Ik doe dit vanuit kennis, met milde nieuwsgierigheid en krachtige aanwezigheid.

​Ik werk kernachtig, beeldend en actief. Ik heb veel kennis verzameld die ik je graag voorleg. Samen zetten we deze theorieën en wijsheden om naar voor jou goed werkende en concrete beelden. Beelden ontrafelen namelijk de werkelijkheid, bezitten diepte en blijven 'beter hangen'. Voorbeelden zijn: metaforen, tekeningen, een genogram of een opstelling van interne 'stemmen' (met playmobil-poppetjes). ​Hier en daar (als het je past) werkt een actieve oefening geweldig. Je lijf ervaart en onthoudt anders dan je hoofd.

Heb je zin om te starten met coaching of supervisie? Laat het me dan weten.

Referenties

Ellen, Adviseur Commerciële Dienstverlening
“Sanne heeft me op een professionele manier van supervisie voorzien. De eerste woorden die in mij opkomen zijn veiligheid, stevigheid en duidelijkheid.Sanne kan goed een setting creëren waarin ik me helemaal kan richten op de inhoud, zonder daarbij het gevoel te hebben dat bepaalde deuren gesloten blijven. Als ik binnenkwam, had ik altijd meteen het gevoel dat ik in een warm bad kwam. Hier ben ik welkom!Stevigheid staat voor de manier van werken. Supervisie met Sanne is niet vrijblijvend: je bent zelf verantwoordelijk voor je thema’s / doelen, je werkinbreng en daarmee je progressie. Sanne is scherp en zal je – juist op onbewaakte momenten – op scherp stellen door slimme vragen te stellen.Duidelijkheid staat voor heldere doelen en afspraken in het traject: wat gaan we doen, wat hebben we ervoor nodig en hoe gaan we dat bereiken.”
Floris, Business Controller
“Het traject heeft me diverse inzichten gebracht. Een beter begrip van wat SAMENwerken voor mij betekent en een beter begrip van mijn eigen denk- en leerprocessen. De inzichten kan ik direct in mijn werk toepassen: ik herken patronen en valkuilen sneller, waardoor ik er beter op kan anticiperen. Ik heb het traject gevolgd met twee mensen uit een hele andere sector. Dit stond echter nooit ver van me af: omdat supervisie naar een bepaald abstractieniveau wordt getild, zijn de leerthema’s van anderen ook relevant voor mij. Dit voelde voor mij als dubbele winst. Op mijn werk voel ik me rijker en rustiger, omdat ik al vroeg in mijn carrière een toolbox in handen heb gekregen met kennis en kunde voor het vergroten van mijn plezier in werken. Het is een cadeau dat ik iedereen zou gunnen.”
Marian van Popta-Erkelens (Dr) - Opleidingsdocent masters, senior onderzoeker
"Sanne is een supervisor die heel goed kijkt, luistert en dan gericht vraagt. Ze sloot aan bij mijn behoefte om eerst volledig te begrijpen en te analyseren waardoor ik vastliep op mijn werk. Ik werd zelf op onderzoek uitgestuurd, maar Sanne gaf me de theoretische basis vanuit haar uitgebreide kennis over hoe mensen werken. Verderop in de gesprekken daagde ze me steeds meer uit om niet alleen te begrijpen, maar ook te ervaren en te voelen wat er mis ging en ook hoe het beter kan. In ieder gesprek had ze weer een andere aanpak, waardoor ik steeds dichter bij de kern kwam. Uiteindelijk heb ik voor mezelf compleet helder gekregen wat er lastig was, hoe het wel werkt voor mij, wat ik daarin wil en met wie en hoe ik dit communiceer. Wat me daarbij het meest geholpen heeft, is het samen met Sanne opnieuw definiëren van concepten die in mijn hoofd lastig waren geworden. Sanne bood veiligheid door aan te sluiten bij hoe ik het liefste leer, maar ook uitdaging door steeds een stapje dieper te gaan in de opdrachten die ik meekreeg. De ontwikkeling die ik daardoor heb meegemaakt, heeft me veel krachtiger gemaakt."
Susanne, Projectmedewerker Reorganisatie
“Sanne biedt ruimte en vertrouwen, faciliteert op maat, kan zich heel goed verplaatsen in de ander en is naar mijn idee geboren om mensen te laten groeien. Leren en ontwikkelen, groeien en laten bloeien van mensen. Door goed af te stemmen, feedback en transparantie niet te schromen, te kijken en te voelen zorgt zij dat roestige plekken weer glans krijgen. Dit alles op een betrokken en natuurlijke wijze.”
Tibor, Beeldend Kunstenaar
“Sanne is scherp, zorgvuldig, betrouwbaar en gaat gedegen en op maat te werk. Een kluwen aan gedachten, botsende conclusies en opties (mijn startpunt) konden zo in de loop van het traject uit elkaar getrokken worden. Sanne heeft het talent je een spiegel voor te houden en je zelf je eigen aannames, patronen en motivaties te laten onderzoeken. Ik dacht het meeste wel te weten over mezelf. Door Sanne's filter, bijvoorbeeld door het telkens herhalen van mijn precieze woordkeuze, ging ik echter toch nog anders tegen mezelf en mijn handelen aankijken. Voor iedereen die iemand kan gebruiken om te helpen bij het zoeken naar zijn/haar manier om verder te komen in hetgeen waarin je nu in kringen blijft bewegen: supervisie bij Sanne Roks.”
Carin, Docente Basisonderwijs
“Sanne is het afgelopen schooljaar mijn supervisor geweest en ik heb van haar geleerd om op een andere manier naar mijzelf en naar situaties te kijken. Zij werkt afwisselend, kan goed begeleiden en heeft een luisterend oor. Ik heb tijdens de bijeenkomsten geleerd een interne supervisor te ontwikkelen. Hierdoor ben ik nu beter in staat mijzelf bij te sturen als dat nodig is. Ik ben als leerkracht en als moeder in positieve zin veranderd. Ik ben blij dat ik de kans heb gehad om met Sanne te werken.”
Daan, Zelfstandig Ondernemer
“De gesprekken met Sanne hebben mij een hoop focus en duidelijkheid geschonken. Vanuit een diep dal ben ik opgeklommen naar hoge toppen die -weliswaar niet volledig volgens planning- mijn leven een richting op hebben geduwd waar ik erg blij mee ben. Sanne is steengoed. Persoonlijk, afwisselend met een strenge houding. Dat laatste kon ik wel gebruiken. Erg goed!”