Yucelkoffers voor Oekraïense collega’s overgedragen aan Oekraïne Express

Type: Nieuws
Datum: 20 September 2022

Eindelijk was het dan zover: op een druiligere vrijdag de 16e september om 10.30 uur in Baarn waar het kantoor van Yucel staat, stonden 39 koffers ofwel toolboxes, behorende bij de Yucel training op ons te wachten.

Keurig verpakt en opgestapeld stond er een kapitaal in de hal van het kantoor. Via onze crowdfunding onder de leden (en ook veel eigen netwerk) van de LVSC hadden we op 13 september het benodigde bedrag voor de dozen rond! Vanaf dat moment gingen we ons bezighouden met het daadwerkelijk veilig overbrengen van deze kostbare lading naar onze supervisiecollega’s in Lviv, Oekraïne.

Onze dank gaat uit naar Yucel die op het laatst van de actie ons nog een aantal dozen cadeau deed waardoor wij de drie collega’s die gaan tolken in de drie trainingsgroepen ook een (kleinere) set konden aanbieden.


In Oekraïne wachten 39 collega’s op hun (door Yucel kosteloos aangeboden) training die voor de eerste groep van 13 deelnemers al start in oktober.

De trainingen worden online door Yucel in de herfst verzorgd om supervisoren na het volgen van de training o.a. getraumatiseerde landgenoten in Oekraïne te laten werken aan herstel.

Het vervoer van de dozen was super geregeld door de Oekraïne Express uit Groningen: Hidde was met zijn busje stipt op tijd in Baarn.

Oekraïne Express.nl wordt vanaf het begin dat de oorlog uitbrak in Oekraïne geheel vrijwillig gerund door Groningse studenten. Wij waren vandaag hun 16e rit. Ook gaan er weer medicijnen/verbandmiddelen mee en worden boodschappen in Polen ingeslagen. Vaak nemen de chauffeurs, vergezeld van een Oekraïens sprekende tolk ook vluchtelingen mee terug. Deze Stichting Oekraïne Express (https://stichting-oekraine-express.nl/). 

Deze stichting is het apart vermelden meer dan waard want zij bestaan van donaties. De chauffeurs en tolken krijgen geen geld voor hun rit. Voor onderweg hadden we een aantal dozen autodrop voor de studenten gekocht om de rit iets aangenamer te maken.

Zo aan het eind van de vijf weken durende crowdfundactie was het echt een prachtige dag om dit eindresultaat nu te bereiken. Het was een fantastische, erg intensieve, tijd waarin mooie dingen gebeurden: spontane giften uit onverwachte hoek, ontroerende reacties van collega’s en vrienden om maar een paar te noemen.

Onze dank gaat uit naar al die gulle gevers. Zonder jullie was het niet gelukt. En ook de aan- en bemoedigingen hebben ons echt geholpen deze actie tot een goed einde te brengen.

Ook Anique Laanstra van het bureau LVSC was steeds een grote en enthousiaste steun als we een beroep op haar deden. Zij was het die wekelijks de LVSC leden weer van de stand van zaken op de hoogte bracht. Heel veel dank Anique!

Nu gaan we goed volgen of alle pakketten veilig arriveren en we gaan ook ‘gewoon’ door met onze (6) supervisiegroepen voor Oekraïense collega’s online.

 vervoer koffers 5(3)

Het mocht dan wel een druilerige dag zijn, maar voor ons regende het alleen maar dankbaarheid!

Nogmaals dank en tot ziens!

 

Gerian Dijkhuizen

Adrianne van Doorn

Ria Schlepers

Frans van Son