Erkende opleidingen en permanente educatie (PE)

Vind hier jouw opleiding tot LVSC-geregistreerd supervisor of coach. Zoek je bijscholing voor je herregistratie? Bekijk hier welke externe PE-aanbieders er zijn. Een overzicht van LVSC PE-aanbod en extern aanbod met korting tref je aan in het activiteitenoverzicht.

ACS Ontwikkeling

Begeleide leergroep voor ervaren begeleiders en begeleidingskundigen (1 PE per bijeenkomst)

De ervaringen van twee communities of practice die in september 2017 zijn gestart zijn zeer positief. Zo ervaren de deelnemers het als rijkdom dat het leren van en met elkaar in dit concept zowel praktische, persoonlijke en conceptuele leereffecten heeft.

Deelname kost € 50,- per keer ( LVSC-leden € 40,-) en dat levert per bijeenkomst 1 PE punt op bij LVSC.

De bijeenkomsten worden gehouden op maandagen en wel op 23 april en 25 juni 2018 2018 in Rotterdam. In het najaar worden nog 2 bijeenkomsten in overleg gepland.

Meer informatie klik hier

Informatie en aanmelden kan via: a.meijerink@casema.nl

Meer informatie

ACS Ontwikkeling

Opleiding voor intervisoren van (integrale) wijkteams (11 PE)

Op woensdag 20 september 2017 van 09.30 uur– 13.30 uur start de 2e opleidingsgroep.

De eerste groep startte in september 2016, in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hieraan namen alle intervisoren van de (integrale) wijkteams verplicht deel.

De reflectieve praktijk is één van de pijlers in de ondersteuning van de wijkteam-medewerkers. In de reflectieve praktijk kunnen de wijkteamwerkers begeleid worden om hun praktijk reflectief te onderzoeken en dit op een zo hoog mogelijk niveau te leren verwoorden en verantwoorden.

De begeleiders, ook wel intervisoren genoemd, dienen in staat te zijn het reflectief leren van de werkers op een gedegen niveau te kunnen faciliteren. Om deze nieuwe taak goed te kunnen uitvoeren hebben de begeleiders meer kennis en ervaring nodig over de leer-en begeleidingsprocessen in een groep. Volgens ons lijkt deze begeleiding methodisch en inhoudelijk meer op groepssupervisie dan op intervisie. Vandaar dat gekozen is voor een gedegen opleiding van 10 maanden met 44 contacturen en een minimale studiebelasting van 90 uur. De competenties zijn beschreven in de notitie: ”Profiel met minimale eisen waaraan een intervisor moet voldoen”. De deelnemers van de 1e opleidingsgroep zijn zeer enthousiast.

De opleiding wordt verzorgd door Albert Meijerink (o.a. docent supervisiekunde) en Bert Vosselman (trainer en opleider bij Care & Able)

Deelname kost €1450,- (LVSC-leden krijgen 145,- korting) en levert 11 PE punt op bij LVSC. De bijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam, Albregt Engelmanstraat 3 op woensdag 20 september, 11 oktober, 8 november,

6 december 2017 en 10 januari, 7 februari, 7 en 28 maart, 18 april, 23 mei en 20 juni 2018, alle keren van 09.30 uur tot 13.30 uur.

Informatie en aanmelden kan via: a.meijerink@casema.nl

Meer informatie

ALBA Academie

Beroepsopleiding tot Coach Practitioner.

Contactgegevens:

ALBA Academie

Locht 117

5504 RM VELDHOVEN

Contactpersoon: Suzanne Smeenge, ssmeenge@alba-academie.nl

Meer informatie

Ambire

De H.E.L.D. in Kamers van de Geest (1,5 PE)

De H.E.L.D. in Kamers van de Geest: mensen sneller helpen hun ervaringen te bevatten en op een positief spoor te komen. Leer werken met deze methode waardoor mensen snel een negatief gevoel zelf om kunnen zetten naar een beter gevoel. Zichzelf sturen, in beweging komen als ze vastzitten. Zonder hun ervaring te ontkennen. Zonder hun overlevingsstrategie af te keuren. Maar om zelf te kunnen kiezen 'hoe ze zich willen voelen'.

Datum: 25 september 2018

LVSC leden ontvangen 10% korting. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Ambire

TOEPASSING de H.E.L.D. in Kamers van de Geest ( 1,5 PE )

Deze workshop is een VERVOLG op de workshop De H.E.L.D. in Kamers van de Geest. Verdieping naar zingeving. Uitleg hoe de methode ‘kamers van de geest’ en ‘de H.E.L.D’ methode kunnen worden toegepast als deur naar dieperliggende betekenisgeving bij werken met mensen die te maken hebben met psychosomatische klachten, trauma of chronische en/of levensbedreigende ziekten.

Datum: 30 oktober 2018

LVSC leden ontvangen 10% korting. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Attune

Gesprekken met Impact (6,5 PE) start september 2017

Gesprekken met Impact is een intensief programma van vier maanden voor coaches, supervisoren, managers, leidinggevenden en adviseurs die gesprekken naar een hoger niveau van vertrouwen willen tillen.

Gesprekken met Impact werkt met inzichten op het snijvlak van de neurobiologie, de positieve psychologie, de systeembenadering, breinleren en de communicatieve gedragswetenschappen. Methodieken en tools zijn systeemgericht en leunen sterk op Conversational Intelligence®, Focusing® en ORSC®.

LVSC leden krijgen 10% korting en betalen geen €1.800,- maar €1.620,-

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Begeleiden voor iedereen

Coachen in de transitionele ruimte

Contactgegevens

Begeleiden voor iedereen
Albregt Engelmanstraat 3
3025 BA  ROTTERDAM

Contactpersoon: Dhr. A. Meijerink
Email: info@begeleidenvooriedereen.nl

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Begeleiden voor iedereen

Workshop Coachen in de transitionele ruimte (1,5 PE)

Hoe kun je teruggaan naar de familiale en culturele historie van een coachee? Hoe kom je erachter waarom iemand stagneert en wat hij aan oude wijsheid al bij zich draagt om een verandering aan te kunnen gaan? Hoe kun je beschermjassen inzetten in een coachingstraject?

Datum: 27 juni 2018

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website.

Meer informatie

Bepper Balance

2-daagse training Werken met de Bepper Balance Methode (3,5 PE)

Wil je snel bij de kern komen en eerlijk en helder beeld van de innerlijke beleving voor je zien? Deze training leert de professional werken met de Bepper Balance Methode en de tool waarmee gewerkt wordt (de Bepper3in1). Je wordt bekwaam in het vinden van de juiste combinatie van vragen om de cliënt echt zelf tot inzichten te brengen vanuit een geheel nieuw perspectief. Het werken met individuen, stellen, gezinnen en teams komt aan de orde. Ook geschikt voor hen die met verschillende type kinderen en jongeren werken.

Informatie over de training vindt u op http://www.bepper3in1.com/2-daagse-training.pdf

Meer informatie over de methode vindt u op http://www.bepper3in1.com/bepperbalance.html

Contactpersoon: Liesbeth Bouwhuis, info@bepper.eu , +31 (0)6 12 400 150

Locatie: Praktijk van Bepper, Pieterskerkhof 36, 2311ST te Leiden

Er zijn drie 2-daagse trainingen ingepland in 2018:

Training 2018A: donderdag 17 mei/dag 1, donderdag 31 mei/ dag 2

Training 2018B: Maandag 4 juni/dag , Maandag 18 juni/ dag 2

Training 2018C: Zaterdag 15 september/dag 1, Zaterdag 29 september/ dag 2

Prijs voor deelnemers: €495,= excl. btw p.p. voor niet leden. Leden ontvangen 10% korting dus dan is het €445,50 excl.btw p.p. voor leden van de LVSC.

Meer informatie

Bewezen effect

Training Motiverende gespreksvoering ( 4,5 PE)

De motivatie komt vaak uit de verkeerde mond. Niet de coach of supervisor hoort voor verandering te pleiten, maar de cliënt zelf. Maar hoe faciliteer je dat? Motiverende gespreksvoering is een bewezen effectieve methode waarbij je samen op zoek gaat naar de beweegredenen en mogelijkheden die latent aanwezig zijn.

Data:

Voorjaar 2018: 22 mei, 5 en 9 juni 2018 (Blended icm online training Studytube), Najaar 2018: 13 okt, 17 nov, 15 dec 2018 (Tevens onderdeel Jaartraining PECAN)

Deelname tarief normaal:

Blended €825,- excl. btw, Normaal €747,- excl. btw

Deelname tarief LVSC-leden:

Blended: €742,50,- excl. btw, Normaal €672,50,- excl. btw.

NB: Gebruik hiervoor bij inschrijving de speciale kortingscode: lvsc10

Contactpersoon:

Sergio van der Pluijm, svdpluijm@gmail.com ,06-28237813

Locatie:

Coachhuis Utrecht Oorsprongpark, Oorsprongpark 7, 3581 ET Utrecht

Meer informatie