ALV, ledenactiviteit en College Laat je niet gek maken! - voorjaar 2023

Organisator: 
lvsc
Locatie: Utrecht
(Start)datum: 
24 mei 2023

Op woensdag 24 mei organiseren we een speciale ledenactiviteit in samenwerking met de commissie vakontwikkeling (CVO) met aansluitend de voorjaar ALV en als afsluiting het LVSC college door Chris Rooijakkers naar aanleiding van haar boek: Laat je niet gek maken - De voldoende filosofie.

Leden zijn van harte uitgenodigd en met zo'n prachtig programma verwachten we een mooie opkomst! Jij komt toch ook?  

Programma:

15:15: Inloop

15:45: Activiteit commissie vakontwikkeling: Vakgenieten met vakgenoten!

17:00: Korte pauze 

17:15: Ledenvergadering

19:00: Pauze met buffet

19:30: LVSC College Laat je niet gek maken! - De Voldoende Filosofie als alternatief door Chris Rooijakkers.

20.30: Afsluiting en einde

Vakgenieten met vakgenoten: In dialoog over het narratief van de professionele begeleider. 

Sinds 2019 bestaan binnen de LVSC drie verschillende disciplines (die van supervisor, coach en organisatiebegeleider). De basiskwalificatie als ‘professioneel begeleider’ geldt voor alle leden. Voor deze professioneel begeleider is, net als voor de supervisor, de coach en de organisatiebegeleider, een narratief opgesteld.  

Graag gaan we samen in gesprek over het narratief van deze professioneel begeleider. Bijvoorbeeld over vragen als: herken je jouw eigen praktijk in dit narratief? Waarop is het handelen als professioneel begeleider gebaseerd? Hoe kijk je naar dit narratief vanuit het perspectief van klanten en van opdrachtgevers? 

We beogen een levendig gesprek met elkaar te voeren over dit narratief, het zo mogelijk aan te scherpen, en nog meer toekomstbestendig te maken. Dat wordt dus 'vakgenieten met vakgenoten'!

De begeleiding is in handen van de Commissie Vakontwikkeling (CVO).

College Laat je niet gek maken! - De Voldoende Filosofie als alternatief door Chris Rooijakkers

Nergens wordt de race naar succes en geluk zo zichtbaar als in onze verhouding tot het werk. We hebben nooit voldoende en we kunnen nooit voldoen. Daardoor raken we verwijderd van onszelf. Dat moet anders. En dat kán anders. 

De Voldoende Filosofie biedt een alternatief denkkader voor wie wil ontsnappen aan de ratrace naar succes en geluk. Het neemt onze directe ervaring als vertrekpunt voor ons denken. In plaats van onze gevoelens van alledag met voeten te treden, niet serieus te nemen, achteloos te negeren of onbenut te laten, kunnen we ze leren inzetten. Ze helpen ons zoeken naar ‘de voldoende’, een maat die niet teveel en niet te weinig maar precies goed is.

Pas als we wezenlijk anders gaan denken gaan we wezenlijk anders doen. In deze lezing neemt Chris Rooijakkers je mee in een nieuw perspectief op de betekenis van ‘goed werk’ en wat dat betekent voor begeleidingskundigen. 

Voldoende = het nieuwe goed.

Voorstellen: Chris Rooijakkers 

is boos… omdat we ons eenzijdig richten op succes en geluk op het werk

is bedroefd…vanwege de eenzame worsteling van velen op het werk

is blij… om een alternatief vorm te kunnen geven

is bang… maar ze weet: zonder angst geen moed en moed is wat we nodig hebben

PE waardering

Als je inschrijft verwachten wij dat je in principe deelneemt aan het volledige programma. Leden die het volledige programma bijwonen ontvangen 1 PE punt. 

Mocht je agenda het toch niet toelaten om het hele programma te volgen dan kun je ook een deel van het programma volgen. Neem je deel aan de activiteit van de CVO plus de ALV of de ALV plus het college dan ontvang je een half PE punt.

Het bezoeken van 1 onderdeel van het programma levert geen PE punten op. 

LET OP: Geef in het opmerkingenveld aan welke onderdelen van het programma je bezoekt. Dit is voor ons van groot belang voor het reserveren van de ruimtes en de catering. 

Evaluatieformulier

Na afloop sturen we de deelnemers een evaluatie en op het evaluatieformulier kun je nog een keer aangeven welke onderdelen van het programma je hebt gevolgd. Op basis daarvan ontvang je een bewijs van deelname met een half of 1 PE punt van bureau LVSC. Dit wordt uiterlijk 4 weken na de bijeenkomst per mail verzonden.

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je aanmelden tot uiterlijk zondag 21 mei voor de ALV, de activiteit van commissie vakontwikkeling en het college van Chris Rooijakkers. LET OP: Geef in het opmerkingenveld aan welke onderdelen van het programma je bezoekt. Dit is voor ons van groot belang voor het reserveren van de ruimtes en de catering.  

Afmelden

Mocht je toch verhinderd zijn meld je dan ook wer af via de website. Dan maken we geen onnodige kosten voor de locatie en catering. LET OP: Mocht je na aanmelding niet aanwezig zijn en niet zijn afgemeld uiterlijk 48 uur voor aanvang via de website dan brengen we 15 euro kosten voor locatie en catering in rekening. 

Foto: Chris Rooijakkers 

 

 

Locatie

Seat2meet Utrecht CS
Moreelsepark 65
Utrecht
(Start)datum: 
24 mei 2023