Biografisch leren werken met eigen ervaringen in werksetting (3 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Bavel
(Start)datum: 
12 april 2024

Narratief werken is een methode waarbij professionals het levensverhaal van hun cliënten gebruiken om aan bepaalde doelen te werken. Biografisch leren is een methode om je eigen manier van kijken te veranderen door te werken met je eigen levensverhaal. Deze workshop omvat beide benaderingen. Je leert over je eigen geschiedenis en begrijpt hoe het werken met je eigen ervaringen een waardevolle kennisbron kan zijn.

Op dag 1 ga je aan de slag met jouw eigen levensverhaal; de dynamiek van jouw verhaal wordt zichtbaar door een creatieve aanpak. Je leert hoe je specifieke levenservaringen functioneel kunt inzetten. We bespreken de verschillende rollen die je kunt hanteren en hoe communicatie en reflectie belangrijk zijn om dit proces te doorlopen met je cliënt. 

Op de dag 2 kijken we terug op je praktijkervaringen en reflecteren we hier op.  We onderscheiden het archetype van de 'Wounded Healer' (Carl Jung) en gebruiken deze als een middel voor zelfonderzoek. We onderzoeken waar we specifiek geraakt zijn, wanneer dit gebeurde en hoe we dit hebben verwerkt. Dit verdiept onze professionele identiteit en creëert nieuwe collectieve kennis. Met deze kennis leren we gemakkelijk ruimte te maken voor de ander en onderzoeken we hoe we dit in de praktijk willen toepassen.

Data: 12 en 26 april 2024

Meer informatie vind je op de website van Hanne Ihlen of op de website van Margre Knip.

 

 

Locatie

Nijverheidsweg 3B
Bavel
(Start)datum: 
12 april 2024