Hoogbegaafde volwassenen in de praktijk

Organisator: 
leiden
Locatie: Leiden
(Start)datum: 
31 mei 2024
PE punten: 1

Veel hoogbegaafde volwassenen zijn in hun jeugd niet als hoogbegaafd herkend. Simpelweg omdat de kennis van hoogbegaafdheid niet bestond of voorhanden was. Velen ervaren uitdagingen in de omgang met anderen en met zichzelf. Hoe leren zij hun potentie te herkennen en te ontwikkelen in een wereld die hen zelden begrijpt? In de praktijk van werk en zorg wordt hoogbegaafdheid lang niet altijd gezien of als relevant beschouwd. Daardoor krijgen hoogbegaafden vaak niet de begeleiding die ze nodig hebben. Wat kan een begeleider hierin betekenen?

Doel workshop

In deze workshop neemt Rianne van de Ven ons mee in het thema hoogbegaafdheid. Wat is het? Hoe kan je het herkennen? Een welke behoeften hebben hoogbegaafde volwassenen in begeleiding?

Datum

Vrijdag 31 mei van 11.00-16.30 uur, inclusief lunch, op Hogeschool Leiden. Houd er rekening mee dat er geen parkeermogelijkheid is bij de school.

Workshopbegeleider

Rianne van de Ven (1971) is coach voor hoogbegaafde volwassenen, auteur, docent, spreker en trainer. Ze is een van de pioniers op het gebied van kennis verzamelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Haar laatste boek (2021) is Hoogbegaafd in de praktijk: Het versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen. Het is ook in het Engels uitgegeven en wordt wereldwijd door hoogbegaafden en professionals die hen begeleiden, gelezen en geprezen. Tijdens deze dag zal het boek ook te koop zijn.

 

 

Locatie

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden
(Start)datum: 
31 mei 2024