Workshop Secundaire Traumatisering (1 PE)

Organisator: 
rotterdam
Locatie: Barendrecht
(Start)datum: 
2 maart 2024
PE punten: 1

De regio's Rotterdam en Zeeland van LVSC organiseren samen op zaterdagmiddag 2 maart 2024 een workshop met als thema 'Secundaire Traumatisering', gegeven door Marion Rusius.

Leden vanuit andere regio's zijn ook van harte welkom! Ook niet-leden zijn welkom om eenmalig gratis kennis te maken. Zij kunnen een regiovoucher aanvragen bij info@lvsc.eu

Hieronder stelt Marion Rusius zichzelf voor:

"Mijn naam is Marion Rusius en heb inmidddels een missie om het gevaar en de impact van secundaire traumatisering binnen ieders werk op de kaart te zetten. Als supervisor en coach kun je een belangrijke preventieve rol vervullen als je signalen kent en herkent.

Vanuit mijn eerdere werkervaring als rechercheur bij de zedenpolitie, gezinsvoogd en leidinggevende in de zorg, weet ik als geen ander wat het betekent als je niet alert bent op signalen.

Graag neem ik jullie mee in kennis en kunde over dit thema.

Secundaire traumatisering kan ontstaan doordat je in je werk openstaat voor en met empathie naar het verhaal over het trauma van een ander luistert. Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt dan vervolgens onbewust zelf klachten krijgen alsof je het trauma zelf hebt meegemaakt.

Dat kan een enorme impact hebben op de persoon zelf, zijn professie en de teamdynamiek. In deze workshop leer je wat er precies onder secundaire traumatisering verstaan wordt, hoe het komt dat mensen in de zorg hierin een groot risico lopen en in welke situaties het risico extra vergroot wordt. Daarnaast bespreek ik met jullie wat je als supervisor of (team-)coach kunt doen om secundair trauma te voorkomen en te signaleren. Tijdens deze workshop bied ik jullie handvatten in hoe je dan kunt handelen als coach/supervisor.

Naast de theorie, gaan we intensief oefenen met elkaar, waarbij casuïstiek en eigen ervaringen kunnen worden ingebracht. Ik verheug me erop om je te zien."

Praktische informatie:

Dag: zaterdag 2 maart

Tijd: 13.00 - 18.00 uur

Locatie: Verse Grond, Barendrecht (workshoplocatie is direct gelegen naast station Barendrecht)

Kosten: 10 euro p.p. 

We hopen jullie 2 maart te zien bij deze interessante en spannende workshop!

Hartelijk groet,

Regio Rotterdam:

Wilma van Berkel en Marleen Bravenboer

Regio Zeeland:

Mieke van Herwijnen en Petra van Willegen

 

 

Locatie

Verse Grond
ZHZ Handelscentrum 40a
2991 LD Barendrecht
(Start)datum: 
2 maart 2024