Dag workshop De kikker en de Prins - 10 dec. (1,5 PE)

Organisator: 
rotterdam
Locatie: Rotterdam
(Start)datum: 
10 december 2022

Op zaterdag 10 dec. organiseert regio Rotterdam de trainingsdag De kikker en de prins met Jan Ruigrok. 

Voor trainer Jan Ruigrok verwijst het sprookje van de Kikker en de Prins naar het spanningsveld tussen je eigen, authentieke zelf en gesocialiseerde zelf. Deze beide polen/entiteiten zijn waarschijnlijk wel herkenbaar in je eigen leven/identiteit en vast ook in je begeleidingspraktijken. Om daar beweging in te krijgen kan de provocatieve begeleiding ingezet worden.

Tijdens de dagworkshop krijg je naast inspiratie, ook inzicht en handvaten aangereikt om zelf mee aan de gang te gaan.

Dag en tijd: zaterdag 10 dec. van 9.15 - 16.00 uur.

Wat gaan we doen?

Provocatieve Begeleiding is een onorthodoxe manier van ondersteuning die humor en verwarring inzet om coachees te bereiken. En dat terwijl jij als begeleider achterover zit en de ander het werk laat doen. De filosofie erachter is simpel: wie een ezel vooruit wil krijgen, trekt hem aan zijn staart! Zolang dat met een warm en liefdevol hart gebeurt, wordt iedereen er beter en vrolijker van. De provocatieve aanpak maakt je sterker als coach. Het stelt je in staat te genieten van mensen die je nu als lastig ervaart. Je spreekt hun kracht aan en zorgt er voor dat ze zich ongemakkelijk voelen bij gedrag waarmee zij zichzelf en anderen in de weg zitten. Uiteindelijk is het altijd ongemak dat leidt tot wezenlijke bereidheid om gedrag te veranderen.

Hoe gaan we het doen?

We gaan op zoek naar mensen en situaties die jij als moeilijk of lastig ervaart. Je leert hun serieus te nemen door niet hen, maar hun gedrag op de korrel te nemen. Je leert mensen (waaronder jezelf…) het beste uit zichzelf te halen. En wanneer ze op die manier binnen de kortste keren hun doel bereiken, is dat niet dankzij jou, maar ondanks jou. Dit maakt dat ze alle vooruitgang helemaal aan zichzelf te danken hebben. Optimale groei heet dat!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 7 december of tot het vol is. Er is plek voor maximaal 18 deelnemers. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig, uiterlijk 7 december, zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden. Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Hiermee kun je jezelf uitschrijven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je bent ingeschreven. 

Graag tot ziens!

 

 

 

Locatie

Zaal in Open Hof Kerk
Hesseplaats 441
3069 EA Rotterdam
(Start)datum: 
10 december 2022