De neurowetenschap van gesprekken: wat iedere supervisor/coach moet weten (0,5 PE)

Regio: 
Noord-Brabant
Type: bijeenkomst

Sonja Vlaar neemt ons mee in de neurowetenschap van gesprekken op 17 januari om 19.30 uur.

Woorden hebben de kracht om onze hersens te veranderen. Ze stimuleren de productie van hormonen en neurotransmitters, prikkelen lijfelijke systemen en zenuwpaden en ze veranderen de emoties en de chemie in ons lichaam. Niet voor maar een moment maar voor je hele leven. Door een zorgvuldige keuze van je woorden kun je gesprekken sturen die het onzichtbare zichtbaar maken. Deze workshop geeft coaches en supervisoren informatie over een aantal belangrijke nieuwe inzichten uit de neurobiologie en hoe deze inzichten kunnen worden toegepast in gesprekken met cliënten.

De workshop is tevens een introductie op het 4 maanden programma “Gesprekken met Impact” van Attune (start maart 2017) dat dieper ingaat op innovatieve toepassingen voor coaches en supervisoren op het snijvlak van de neurochemie, de emotionele intelligentie en de communicatieve wetenschappen.

Thema’s die in de introductieworkshop “ de neurowetenschap van gesprekken” aan bod komen:
• Neurochemie in je lichaam
• Vertrouwen en wantrouwen
• Triggers en de “ladder van conclusies”
• Introductie van het concept "Conversational Intelligence” (C-IQ)

Deelnemers:
De workshop is voor leden van LVSC.
Deelnemers ontvangen na afloop van de workshop een artikel met de basiscompetenties voor C-IQ professionals en informatie over het 4 maanden programma.

Begeleiding:
Sonja (1956) is gecertificeerd LVSC supervisor sinds 2003, tevens gespecialiseerd als Focusing Professional, TMA professional en Organisatie & Relatie Systeem Coach (ORSCC). In december 2016 behaalt zij de certificering als coach voor Conversational Intelligence bij het We-Institute van Judith E. Glaser. Sonja draagt het C-IQ gedachtengoed uit naar coaches en supervisoren in Nederland.

Locatie

de Zandkamer
Koninginnelaan 3
5211 WD 's-Hertogenbosch
Einddatum: 
17 januari 2017
Begindatum: 
17 januari 2017
De locatie bevindt zich op loopafstand van Centraal Station 's-Hertogenbosch