Inspiring Motion - Actieve werkvormen voor reflectie (1,0 PE).

Regio: 
Amersfoort
Type: bijeenkomst

Tijd


Van 9:00 - 13:00 uur. 

Ter afsluiting is er soep en een broodje

Inhoud:

Tijdens de ANSE Summer University afgelopen zomer verzorgde onze eigen regiocontactpersoon Adrianne van Doorn de workshop

“Inspiring Motion - Actieve werkvormen voor reflectie”.


Omdat we geloven in kennisdeling van en met elkaar heeft ze, op aanvraag, aangeboden om in de regio Amersfoort haar programma uit te breiden naar een complete morgen om met ons in te zoomen op concrete actieve werkvormen.

  • Hoe werkt het brein in actie?
  • Hoe kunnen werkvormen ondersteunen in de ander zijn eigen weg laten volgen?
  • Wat gebeurt er als je het tempo van de ander volgt en een leerproces van de zijlijn begeleidt?
  • Wil jij als begeleider de kracht kennen van directieve taal?
  • De juiste vragen kunnen stellen om vervolgens letterlijk een stap terug te kunnen zetten?

We kijken er naar uit om er met elkaar een inspirerende en krachtige leeromgeving van te maken.


Programma

Tijdens deze morgen gaan we vooral doen en ervaren. Met elkaar uitproberen wat het oplevert om actief op papier en met stiften in de hand uit te schrijven wat de supervisant of coachee in zijn hoofd heeft. We gaan overzicht laten ontstaan door samen vast te stellen wat woorden op papier kunnen doen.

Aan het einde van de morgen ben je vaardig in het toepassen van minstens 2 werkvormen waarvan je hebt ervaren wat ze in een begeleiding concreet kunnen betekenen.

 

Over de spreker:

Op haar website www.socialadvisors.nl stelt Adrianne zich voor:

Inmiddels noem ik mezelf ontwikkelingsdeskundige, waarbij gerefereerd wordt aan de essentie die door alle opleidingen, scholing en werkervaring heen loopt. Mijn passie is me richten op het duurzaam ontwikkelen van de (professionele) mens en organisatie. Het veranderen en komen tot vernieuwde inzichten, toevoegen van kennis en ervaring, en komen tot vergroten van effectief handelen.

Ik ben begonnen als agogisch werker om vervolgens de opleiding tot dramatherapeut te volgen, alwaar ik naast de therapeutische ervaring ook mijn innovatieve kant ontwikkelde. Na een aantal jaren heb ik me als trainer voornamelijk gericht op het aanleren van doelgerichte vaardigheden, die ik ook andere trainers weer aanleerde in een train de trainer-opleiding. Als supervisor leerde ik vooral hoe ik de processen kon begeleiden die professionals ondersteunen in het zelflerend werken. De online middelen heb ik op de voet gevolgd waarbij ik vooral het beeldbellen en mailen als toegevoegde waarden inzet en andere professionals inmiddels leer dit ook doelgericht toe te passen.

PE en inschrijven

Voor deze workshop gelden natuurlijk de gebruikelijke PE punten.

U kunt zich inschrijven t/m 15 februari 2018 via de knop inschrijven onderaan deze pagina. We hopen op een inspirerende doorstart van de regioavonden!

Locatie

Bergkerk
Dr.A.Kuyperlaan 2
3818 JC Amersfoort
Einddatum: 
21 februari 2018
Begindatum: 
21 februari 2018
Voor meer informatie en route: www.bergkerk.nl