Online begeleiden en de inzet van werkvormen (0,5 PE)

Organisator: 
noord
Locatie: via Zoom
Begindatum: 
26 mei 2020

Hoe kom ik als online begeleidend coach of supervisor tot meer dan enkel “pratende hoofden”?

Ben je in de huidige tijd van online begeleiden op zoek naar het inzetten van andere online werkvormen dan enkel het gesprek? Dan is deze workshop iets voor jou.

Op dinsdag 26 mei van 14.30-17.00 uur verwelkomt Adrianne van Doorn je in haar online werkplaats. We gaan focussen op kansen en mogelijkheden van online begeleiden en werkvormen, bouwen op dat wat mogelijk is, juist in een tijd dat er een grote omwenteling is naar online begeleiden. Inmiddels doet Adrianne dat al 20 jaar en daarom deelt ze graag haar kennis en ervaring.

Je gaat in grotere en kleinere groepen uitproberen wat het effect is van werkmethodes, onderzoekt wat wel en niet werkt, laat je inspireren door wat collega's al hebben meegemaakt en ontdekt of je de dingen die je zelf gebruikt regelmatig zelf online kunt maken.

We zullen kijken naar:

- Structuur en werkwijze in een online interview
- De werkwijze als middel
- Het belang van niet weten en zwijgen en hoe deze ruimte online te geven
- Onze professionele opdracht als leidinggevenden 
- Hoe gebruiken jij en je collega's werkwijzen in de digitale ruimte?

Begeleiden vereist 'leren doen'. Daarom nodigen we je van harte uit om werkvormen die je hebt ontdekt en ervaren bij de hand te houden. Heb je deze niet, geen probleem, laat je inspireren door je collega's.

Aangenomen wordt dat u de technische kant van het werken met online belprogramma's beheerst. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan weten en u ontvangt hierover vooraf nadere instructies.

Over Adrianne
Adrianne van Doorn is geregistreerd supervisor, ontwikkelingsexpert, trainer, interviewer en LVSC. In haar professionele loopbaan heeft ze zich altijd bezig gehouden met blended training van trainers en de implementatie van kwaliteits- en intervisiebeleid rond het optimaal functioneren van teams en professionals, binnen de veranderende arbeidsomstandigheden. Ze kan terecht melden dat ze een van de eerste online mentoren in Nederland is. Met deze ervaring wordt verwacht dat de training gericht is op de groei en ontwikkeling van de deelnemers in blended opportunities om optimaal te kunnen functioneren als professional in de 3.0 wereld.

Als ontwikkelaar in de Post Academic Education-Psychology werkte ze de afgelopen jaren aan het Development Science © curriculum. Development experts zijn opgeleide professionals die methodisch weten hoe ze in de toekomst mensen en organisaties kunnen ontwikkelen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk vrijdag 22 mei of zoveel eerder dan het vol is. Er is plek voor maximaal 25 inschrijvingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden.

Afmelden

Nadat je je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

online training
via Zoom
Einddatum: 
26 mei 2020
Begindatum: 
26 mei 2020