Tweedaagse Training Ervaringsgerichte Supervisie (4 PE)

Overige
Type: bijeenkomst

Binnen het spectrum aan visies op supervisie neemt de ervaringsgerichte supervisie van het Kempler-instituut een bijzondere plaats in. Met o.a. de nadruk op het werken met de werkrelatie tussen supervisor en supervisant, de supervisor die transparant en actief aanwezig is, het werken in het hier-en-nu levert het Kempler-instituut een waardevolle bijdrage aan het supervisielandschap.

Voor supervisoren die nieuwsgierig zijn naar deze manier van werken en eens een kijkje in de ervaringsgerichte keuken willen nemen heeft het KIN een tweedaagse training ontwikkeld. In deze training maken supervisoren kennis met de specifiek ervaringsgerichte bouwstenen en/of verdiepen en hernieuwen hun supervisorische toolkit.

Inhoud
Overdracht, tegenoverdracht, projectie, impliciete roltoewijzing zijn telkens aan de orde in het contact, en kunnen dus benut worden om een krachtige leeromgeving te scheppen voor de supervisant. Het ‘praten over’ de werkinbreng wordt zo ook het ‘ervaren van’ de werkinbreng in het hier en nu. Dit vergt van de supervisor een hoog gewaarzijn van zijn eigen ervaren in het contact met de supervisant, en zuiverheid en vaardigheid in het inzetten van die ervaring.

De ervaringsgerichte supervisor neemt naast werkinbreng en reflectie ook nadrukkelijk als werkmateriaal mee wat er in het contact tussen de supervisor en de supervisant gebeurt. ‘Wat daar is, is hier!’  Maar al te vaak manifesteert zich tussen de supervisor en supervisant wat er ook speelt tussen de supervisant en zijn werkcontext, in een paralel proces. We gaan aan de slag met eigen casuïstiek, reflection-in-action, werkvormen gericht op ervaren en gewaarzijn.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie ga je naar de website van Kempler instituut.

Locatie

Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd
Wijchen
Einddatum: 
1 september 2018
Begindatum: 
31 augustus 2018