WORKSHOP ONLINE COACHEN (0,5 PE)

Regio: 
Rotterdam
Type: bijeenkomst

Online coaching: nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de coach en coachee!?

Massaal internetgebruik heeft de weg vrijgemaakt naar digitale coaching. Zeker bij het flexwerken, waar meer op afstand met elkaar wordt gecommuniceerd, is e-coaching een passend instrument en wordt het meer en meer ingezet binnen individuele begeleidingstrajecten. Ben je terughoudend voor deze nieuwe aanpak, sta je er sceptisch tegenover, denk je meteen ‘dat kan niet werken’, maar ben je toch nieuwsgierig naar deze zakelijke communicatievorm, kom dan naar de workshop met Marjanne Peters, expert op gebied van online begeleiden.

In de workshop komen de specifieke voordelen van e-mail coaching, en de uitdagingen en de vereiste vaardigheden van de coach aan de orde. Er wordt met deze aanpak gecommuniceerd via het geschreven woord i.p.v. het gesproken woord. Het is van belang dat een coach driedimensionaal leert kijken en teksten op een gestructureerde manier analyseert. Doelstelling: verdiepen in de mogelijkheden van mail-coachen De deelnemer heeft inzicht gekregen in: - de kenmerkende verschillen tussen F2F en e-coachen - de meerwaarde van e-coaching voor coach en coachee - de eigen attitude t.o.v. e-coaching - de vereiste vaardigheden om e-mail coaching inhoud te geven Werkwijze: De workshop is interactief. Kennisoverdracht, bespreken van vragen en oefeningen in groepjes wisselen elkaar af. Tevens is gelegenheid om met elkaar de verdieping op te zoeken naar aanleiding van de zienswijze, ervaringen en eigen praktijkvoering.

Tijd
U bent vanaf 14.15 uur welkom. De workshop start om 14.30 uur en zal tot 17 uur duren. Daarna is er nog een drankje en tijd om elkaar te ontmoeten

Trainer
Marjanne Peters (1965) is sinds 1999 werkzaam als zelfstandig coach, consultant en docent/trainer. Haar passie is persoonlijke effectiviteit en leiderschap. In 2011 is zij geraakt door de mogelijkheden van e-coachen en heeft haar expertise op dit gebied sterk uitgebouwd. Zo werkt zij tevens als trainer en projectleider bij Europees Instituut voor de Specialisatie e-coachen, een opleiding voor ervaren coaches.

Locatie

Impact the Hub
1ste Middellandstraat 103
3021 BD Rotterdam
Einddatum: 
27 oktober 2017
Begindatum: 
27 oktober 2017
U bent vanaf 14.15 uur welkom. De workshop start om 14.30 uur en zal tot 17 uur duren. Daarna is er nog een drankje en tijd om elkaar te ontmoeten. Deze locatie is goed te bereiken met tram 21,23 en 24. Vanaf het centraal station is het circa 15 minuten lopen.